Komijs: Tramps ir «morāli nepiemērots» prezidenta amatam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV prezidents Donalds Tramps ir «morāli nepiemērots» atrasties valsts galvas amatā, svētdien telekanālā ABC pārraidītā intervijā sacīja bijušais Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) direktors Džeimss Komijs.

«Es neticu šīm runām, ka viņš ir garīgi nekompetents vai demences agrīnajās stadijās,» sacīja Komijs.

«Es neuzskatu, ka viņš būtu medicīniski nepiemērots būt par prezidentu. Es uzskatu, ka viņš ir morāli nepiemērots būt par prezidentu.»

«Mūsu prezidentam ir jāiemieso cieņa un stingri jāievēro vērtības, kas ir šīs valsts pamatā. Šis prezidents nespēj to darīt,» uzsvēra Komijs.

Tramps atbrīvoja Komiju no FIB direktora amata 2017.gada maijā, kā iemeslu minot to, kā Komija vadītā iestāde izmeklējusi apsūdzības pret demokrāti Hilariju Klintoni, kā arī iespējamo Trampa kampaņas slepeno vienošanos ar Krieviju, lai panāktu sev labvēlīgu 2016.gada vēlēšanu iznākumu.

Komijs līdz atlaišanai vadīja izmeklēšanu par Trampa kampaņas iespējamo saistību ar Krieviju. Komijs intervijā sacīja, ka nevarot izslēgt, ka Krievijas rīcībā varētu būt kompromitējoša informācija par ASV prezidentu.

«Nekad nebiju domājis, ka teikšu šādus vārdus par ASV prezidentu, bet tas ir iespējams,» teica Komijs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu