Nīderlandē un Beļģijā četrus cilvēkus aiztur aizdomās par terorakta plānošanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scnapix

Policija Nīderlandē un Beļģijā pirmdien aizturēja četrus vīriešus par apsūdzībām, kas saistītas ar terorismu, tostarp par iespējama terorakta plānošanu pret Turcijas konsulātu Roterdamā, paziņoja prokurori.

Oudenboshas ciemā Nīderlandes dienvidos tika aizturēti divi brāļi 29 un 26 gadu vecumā, bet Rozendālas pilsētā valsts dienvidos tika aizturēts 37 gadus vecs vīrietis, paziņoja Nīderlandes prokuratūra.

Esenas pilsētā Beļģijas ziemeļos pie pašas Nīderlandes robežas policija aizturēja ceturto aizdomās turēto, kuram ir 39 gadi.

Policijas izmeklēšana «fokusējās uz sagatavošanu un apmācīšanu terorismam, kā arī kūdīšanu uz terorismu, izplatot vardarbīgu džihādismu ar sociālo mediju starpniecību,» teikts prokuratūras paziņojumā.

Aizturēšanas notika pēc pārtvertas telefonsarunas starp vairākiem aizdomās turētajiem un notiesātu Nīderlandes džihādistu, kurš Nīderlandes medijos bija nosaukts par Džavadu A.

Džavadam A. novembrī tika piespriests četru gadu cietumsods par terorakta gatavošanu pēc tam, kad policija veica reidu viņa Roterdamas dzīvoklī un atrada Kalašņikova automātu AK-47, munīciju un lielu daudzumu pirotehnikas.

Policija arī atrada gleznu, kurā bija attēlots grupējuma «Islāma valsts» karogs, un apmēram 1600 eiro skaidrā naudā.

Minētās telefonsarunas «pārtvertā fragmentā tika apspriests plānots uzbrukums Turcijas konsulātam», paziņoja prokurori.

Iepriekš bija zināms, ka Džavads A. tiešām bija apspriedis plānus uzbrukt Turcijas konsulātam, bet noraidījis šo ideju tāpēc, ka daudzi turki ir musulmaņi, ziņoja Nīderlandes sabiedriskā raidkompānija NOS.

Trīs Nīderlandē aizturētie vīrieši šonedēļ stāsies tiesneša priekšā, bet Beļģijā aizturētais tiks izdots Nīderlandei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu