Kanāda «neparastu simptomu» dēļ no Kubas atsauc diplomātu ģimenes

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Kanāda atsauc no Kubas galvaspilsētas Havanas tur strādājošo diplomātu ģimenes, pirmdien pavēstīja valdība, norādot, ka turpina izmeklēt «neparastos veselības simptomus», par kuriem tika ziņots jau pērn.

Kaut arī kopš pagājušā gada otrās puses nav bijuši jauni problēmgadījumi, diplomātu ģimenes, kas atgriezušās Kanādā, turpina sūdzēties par simptomiem, arī par reiboņiem, galvassāpēm un nespēju koncentrēties, pavēstīja valdības Globālo jautājumu nodaļa.

Dažos gadījumos simptomu «intensitāte mazinājusies, bet tad tie atkal atsākušies ar jaunu spēku».

Turpmāk diplomātiem, kas tiks norīkoti uz Kubu, līdzi nedosies viņu ģimenes.

Kubā izvietotie ASV diplomāti sāka ziņot par neizskaidrojamiem simptomiem 2016.gadā, un Vašingtona, kā ticis ziņots, esot izmeklējusi versiju, ka pret diplomātiem un viņu ģimenēm pielietotas virsskaņas iekārtas.

Kanādas valdība kopš tā laika noraidījusi šādu iekārtu izmantošanas iespēju, kā arī to, ka simptomu izcelsmei ir psiholoģisks raksturs, vēsta telekanāls CBC.

ASV un Kanādas speciālisti, kas strādā ar problēmu piemeklētajiem cilvēkiem, «bažījas par iespējamu jauna tipa iegūtu smadzeņu traumu», pirmdien norādīja Kanāda.

«Lai to saprastu, ir nepieciešama papildu izpēte. Iemesli joprojām ir nezināmi, bet varētu būt cilvēka izraisīti,» teikts paziņojumā, norādot, ka ūdens un gaisa kvalitātes pārbaudes nav atklājušas neko, kas norādītu uz problēmu iemesliem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu