Makrons: Raķešu trieciens Sīrijā tika veikts, lai aizstāvētu «starptautiskās sabiedrības godu»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas, Lielbritānijas un ASV raķešu trieciens Sīrijā tika veikts, lai aizstāvētu «starptautiskās sabiedrības godu», otrdien paziņojis Francijas prezidents Emanuels Makrons.

Uzrunājot Eiropas Parlamentu (EP), Makrons paziņoja, ka sabiedrotajiem bijis jārīkojas, lai aizstāvētu starptautiskos noteikumus, piebilstot, ka Sīrijas prezidents Bašars al Asads karo ar paša tautu.

Makrons uzsvēra, ka tiem, kurus šokējuši attēli ar ķīmiskajā uzbrukumā cietušajām sievietēm un bērniem, ir jāaizstāv savas tiesības.

«Ko mēs sacīsim, ka mūsu tiesības un principi ir domāti tikai mums? Nē, tas vienkārši nav pieņemami,» norādīja Makrons.

«Trīs valstis ir iejaukušās, un ļaujiet man būt atklātam, godīgi sakot, tas tika darīts starptautiskās sabiedrības goda dēļ,» sacīja Makrons.

Viņš piebilda, ka uzlidojumi tika veikti «leģitīmā, daudzpusējā ietvarā un ļoti mērķtiecīgi bez cilvēku upuriem, (..) lai iznīcinātu trīs objektus, kur tika ražoti vai apstrādāti ķīmiskie ieroči».

Makrons atzina, ka šie uzlidojumi varbūt arī neatrisina neko, bet tie bijuši svarīgi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu