ASV lidmašīnai gaisā tiek izsists logs; bojā gājusi pasažiere

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

ASV aviosabiedrības «Southwest Airlines» lidmašīnai otrdien reisa laikā eksplodēja dzinējs, izraisot vienas sievietes nāvi un vēl septiņus cilvēkus ievainojot, un lidmašīna veica ārkārtas nolaišanos Filadelfijā.

1380. reisa lidmašīna «Boeing 737» ar 149 cilvēkiem bija izlidojusi no Ņujorkas uz Dalasu, bet drīz pēc pacelšanās no Ņujorkas Lagardijas lidostas tai radās problēma ar dzinēju, preses konferencē paziņoja Nacionālās transporta drošības pārvaldes vadītājs Roberts Sumvalts, apstiprinot arī ziņu par vienu bojāgājušo.

Dzinējs sabojājās 10 000 metru augstumā, un no tā atdalījās daži fragmenti, kas ietriecās lidmašīnas logā, to izsitot.

Samazinoties spiedienam salonā, pie izsistā loga sēdošā sieviete daļēji tika izvilkta no lidmašīnas.

Lai gan pasažieriem izdevās ievilkt viņu atpakaļ, sieviete tomēr nomira no smagiem ievainojumiem.

Mirusī identificēta kā 43 gadus vecā Dženifera Riordana, kura strādāja finanšu pakalpojumu uzņēmumā «Wells Fargo» Albukērkā, Ņūmeksikas štatā, ziņo CNN.

Septiņi vieglāk ievainoti cilvēki saņēma medicīnisko palīdzību notikuma vietā.

«Visi bija kā sajukuši, visi kliedza,» par traģisko lidojumu sacīja pasažieris Mārtijs Martiness. «Kamēr lidmašīna lidoja arvien zemāk, es steidzīgi pirku internetu, lai varētu sazināties ar ārpasauli.»

«Domāju, ka nenodzīvošu pietiekami ilgi, lai redzētu, kā piedzimst mans dēls. Ka nepaspēšu atvadīties no sievas un saviem vecākiem. Bet tā nenotika. Man ļoti palaimējies,» sacīja pasažieris Mets Trančins.

Viņš teica, ka lidmašīnas apkalpe esot mēģinājusi atrast, ar ko aiztaisīt izsistā loga vietā palikušo caurumu. Daži pasažieri centās aizbāzt caurumu ar drēbēm, taču tās tika izsūktas laukā pa logu.

Lidmašīna strauji samazināja augstumu. «Baidījos, ka varbūt mēs ietrieksimies kādā ēkā. Nezināju, kādā stāvoklī bija lidmašīna vai pilots,» atceras Martiness. «Tas bija ļoti traumatiski. Kad mēs beidzot nolaidāmies, visi raudāja. Mēs bijām pateicīgi, ka izdzīvojām.»

Lidmašīna nolaidās Filadelfijas Starptautiskajā lidostā pēc tam, kad apkalpe bija ziņojusi, ka ir bojāts viens no dzinējiem, fizelāža un vismaz viens logs, pavēstīja Federālā aviācijas pārvalde.

Dzinēju bija ražojusi firma CFM, kas ir Francijas kompānijas «Safran» un ASV firmas «General Electric» kopuzņēmums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu