Nastju Ribku Taizemē attaisno vienā apsūdzības punktā, par citu draud 10 gadu cietumsods

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Pašpasludinātais «seksa guru» Alekss Leslijs (īstajā vārdā Aleksandrs Kirilovs) un bijusī eskortaģentūras darbiniece Nastja Ribka (īstajā vārdā Anastasija Vašukeviča) Taizemē attaisnoti apsūdzības punktā par strādāšanu bez darba atļaujas. Taču joprojām ir spēkā citi apsūdzības punkti, kas paredz pat desmit gadus ilgu cietumsodu, vēsta aģentūra AP.

Leslijs un Ribka žurnālistiem teica, ka pie ilgās turēšanas apcietinājumā vainojot ASV amatpersonas, kurām viņi lūguši palīdzību un politisko patvērumu, ko tā arī nav saņēmuši.

Ribka un pašpasludinātais «seksa guru» Leslijs atrodas apcietinājumā kopš februāra, kad Taizemes policija aizturēja viņus un vēl astoņus ārzemniekus Pataijas kūrortā «seksa treniņu» nodarbības vietā. Sākotnēji tika ziņots, ka astoņi ārzemnieki, kas Taizemē tika aizturēti kopā ar Ribku un Lesliju, bijuši Krievijas iedzīvotāji, bet vēlāk «RIA Novosti» paziņoja, ka viens no aizturētajiem esot Latvijas pilsonis.

Otrdien Ribka, Leslijs un vēl vairāki cilvēku no imigrantu aizturēšanas centra Bangkokā tika nogādāti uz tiesu Pataijā.

Viņi tika attaisnoti apsūdzības punktā par strādāšanu bez darba atļaujas. Advokātam labvēlīgu lēmumu izdevās panākt, izmantojot kādu likumdošanas niansi saistībā ar jauna ārzemju strādnieku regulējuma lietošanu.

Taču pagājušonedēļ policija izvirzīja apsūdzības citos punktos par prostitūcijas pakalpojumu piedāvāšanu vai vervēšanu prostitūcijā, par ko draud līdz pat desmit gadiem cietumā. Pagaidām nav zināms, kad notiks tiesa par jaunajām apsūdzībām, ziņo AP.

Pēc Leslija un Ribkas aizturēšanas ar kāda drauga starpniecību ASV vēstniecībā Bangkokā tika nogādāta viņu vēstule, kurā aizturētie lūdz piešķirt patvērumu un saka, ka viņu rīcībā esot svarīga informācija par ASV vēlēšanām. Viņi arī norādīja, ka baidoties par savu drošību, īpaši gadījumā, ja tiks deportēti uz Krieviju.

Pēc otrdien pieņemtā tiesas lēmuma Leslijs un Ribka šķita nedaudz atmaiguši pret Krieviju, bet kritiskāk noskaņoti pret ASV. Leslijs žurnālistiem teica, ka, viņaprāt, ASV amatpersonas cenšoties paildzināt tiesas procesu - it kā lai pašas varētu atrast Ribkas rīcībā esošos pierādījumus.

Ribkai un Leslijam Krievijā draud tiesāšanās saistībā ar Ribkas uzņemto videomateriālu, kurā redzams, kā ietekmīgais vicepremjers Sergejs Prihodjko viesojas uz miljardiera Oļega Deripaskas jahtas. Lielu uzmanību tam pievērsa Kremļa kritiķis Aleksejs Navaļnijs.

Ribka apgalvo, ka viņai esot Deripaskas audioieraksti, kas pierādot Krievijas iejaukšanos 2016.gada ASV prezidenta vēlēšanās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu