ASV aukli atzīst par vainīgu divu pieskatāmo bērnu slepkavībās

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Tiesa Ņujorkā atzinusi aukli Joslinu Ortegu par vainīgu divu pieskatāmo bērnu - sešus gadus vecās Lusijas Krimas un divgadīgā Leo Krima - saduršanā līdz nāvei. Nežēlīgais noziegums tika pastrādāts 2012.gada oktobrī Manhetenā, mājā, kur bērni dzīvoja ar vecākiem, vēsta raidorganizācija CNN.

Tiesas lēmuma nolasīšanas brīdī Ortega neizrādīja emocijas. Viņa tika atzīta par vainīgu divos apsūdzības punktos par pirmās pakāpes slepkavību un divos apsūdzības punktos par otrās pakāpes slepkavību.

Kad zvērināto pārstāvis nolasīja lēmumu, nogalināto bērnu tēvs Kevins Krims nodūra galvu un sāka šņukstēt. Pēc zvērināto aiziešanas galvenais prokurors Stjuarts Silbergs apskāva Krimu.

2012.gada 25.oktobrī Marina Krima atstāja Lusiju un Leo ar aukli, kamēr pati aizveda viņu māsu, trīs gadus veco Nesiju, uz peldēšanas nodarbību. Māte bija plānojusi satikt Ortegu, ko bērni bija iesaukuši par Džosiju, Lusijas deju nodarbībā plkst. 17.30. Taču aukle neatveda meiteni uz nodarbību, un māte atgriezās mājās, lai noskaidrotu, kas noticis.

Atgriežoties mājās, Krima pamanīja, ka dzīvoklī izslēgta gaisma. Viņa nogāja uz pirmo stāvu un jautāja durvju sargam, vai aukle ar bērniem izgājusi no dzīvokļa. Viņš atbildēja noliedzoši.

«Meklējot bērnus, viņa iegāja vannas istabā un ieraudzīja savu sešus gadus veco meitu un dēlu nodurtus guļam vannā,» notikušo atstāsta Ņujorkas policijas pārstāvis Rejs Kellijs. Ortega sēdējā līdzās vannai un dūra sev ar nazi, domājams, mēģinot izdarīt pašnāvību.

Kevins Krims tobrīd atgriezās mājās no komandējuma. Likumsargi Krimam traģiskās ziņas pavēstīja, kamēr viņš atradās Džona Kenedija starptautiskajā lidostā.

Bērnu māte Marina Krima nebija ieradusies uz tiesas sēdi. Pēc traģēdijas Krimi laida pasaulē vēl divus bērnus.

«Kopš 2012.gada oktobra Marina un Kevins Krimi pārdzīvojuši briesmīgāko murgu, kādu vecāki var piedzīvot,» preses konferencē pēc zvērināto lēmuma nolasīšanas teica advokāts Sairuss Vanss. «Un šodien zvērinātie beidzot taisnīgi sauca Joselinu Ortegu pie atbildības par Leo un Lulu Krimu šausmīgajām slepkavībām.»

Ortegas tiesāšana sākās 1.martā. Tiesnesis spriedumu paziņos 14.maijā. Domājams, ka viņai tiks piespriests mūža ieslodzījums.

Dominikānā dzimusī Ortega ir naturalizējusies ASV pilsone. Viņa pie Krimiem strādāja divus gadus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu