Pazudušās Madelēnas mātes grāmata nopelna £84 000 - tos izmantos meitenes meklēšanai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

2007.gadā Portugālē pazudušās Madelēnas Makanas vecāki nav atmetuši cerības atrast meitu, lai arī viņa nav redzēta jau vairāk nekā desmit gadus. Madelēnas māte Keita gada laikā nopelnījusi 84 000 sterliņu mārciņu no grāmatas «Madeleine: Our Daughter's Disappearance and the Continuing Search for Her» («Madelēna: Mūsu meitas pazušana un viņas meklēšana») tirdzniecības. Visa nopelnītā nauda tiks izlietota pazudušās meitenes meklēšanai, vēsta britu mediji.

Madelēna trīs gadu vecumā pazuda no savu vecāku brīvdienu mājas Portugālē, un kopš tā laika policija nav atmetusi ar roku cerībām meiteni atrast. Martā Lielbritānijas policijai no jauna tika piešķirts finansējums šīs lietas izmeklēšanai.

Madelēnas vecākiem Keitai un Gerijam piederošā uzņēmuma dati liecina, ka meitenes meklēšanai novirzītas 84 096 mārciņas no grāmatas ieņēmumiem pēc nodokļu nomaksas par finanšu gadu, kas beidzās 2017.gada martā.

Grāmata iznāca 2011.gadā, taču tā joprojām ir pieprasīta. Visa peļņa no grāmatas tirdzniecības tiek novirzīta Madelēnas meklēšanai.

Madelēna pazuda no savu vecāku brīvdienu mājas Portugālē 2007.gada maijā. Bērna pazušanas izmeklēšana ir viena no pēdējo gadu dārgākajām augsta profila izmeklēšanām. Skotlendjards piedalās izmeklēšanā kopš 2011.gada pēc Madelēnas vecāku Keitas un Gerija Makanu lūguma.

Pašlaik Madelēnai būtu 14 gadi. Viņas 15. dzimšanas diena būs 12.maijā.

2013.gadā Portugāles un Lielbritānijas policija nopratināja četrus aizdomās turamos, taču apsūdzības tā arī netika izvirzītas, vēsta BBC.

2015.gadā tika ievērojami samazināts izmeklēšanā iesaistīto britu policistu skaits - no 29 līdz četriem. Pagājušā gada maijā, kad kopš Madelēnas pazušanas apritēja desmit gadi, policija sniedza pārskatu, ka esot izskatīti apmēram 40 000 dokumentu un veikta izmeklēšana par vairāk nekā 600 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu