Vācija: G7 neplāno apspriest Krievijas atgriešanos grupā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Vācijas ārlietu ministrs Heiko Māss svētdien G7 valstu ministru sanāksmē paziņojis, ka vēl ir pāragri apspriest Krievijas atgriešanos pasaules vadošo ekonomiku grupā.

Māss norādīja, ka Maskava nav darījusi pietiekami, lai kliedētu G7 valstu bažas par Krievijas atbalstu kaujiniekiem Austrumukrainā un citiem jautājumiem.

G7 valstu ārlietu ministri tikās nedēļas nogalē Toronto. Savukārt jūnijā Kanādā plānots G7 valstu līderu samits.

Krievija tika izslēgta no G8 grupas 2014.gadā, reaģējot uz Krimas aneksiju un Kremļa atbalstu kaujiniekiem Austrumukrainā. Rezultātā G8 atkal kļuva par G7.

G7 valstis Itālija un Japāna izteikušās, ka Krievijai būtu jāļauj atgriezties grupā, lai tā palīdzētu atrisināt problēmas Tuvajos Austrumos un novērstu Aukstā kara atmosfēras atgriešanos. Taču Māss lika skaidri saprast, ka Krievija nevarēs atgriezties, kamēr nebūs nokārtoti jautājumi, kuru dēļ tā tika izslēgta no grupas.

«Tas ir pilnīgi un galīgi atkarīgs no Krievijas,» paziņoja Māss.

Krievija arī izpelnījusies kritiku par tās lomu Sīrijas konfliktā, kur tā atbalsta Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmu. Māss sestdien aicināja Krieviju dot savu ieguldījumu, lai uzlabotu situāciju gan Ukrainā, gan Sīrijā.

G7 grupā ietilpst Lielbritānija, Kanāda, Vācija, Francija, Itālija, Japāna un ASV.

G7 valstu ārlietu ministru sanāksmē apspriesti arī citi jautājumi, tostarp situācija Korejas pussalā un Venecuēlā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu