Grieķijas policija izbeidz migrantu protestus Lesbas salā

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Grieķijas policija pirmdien evakuējusi nelegālos imigrantus, kuri protestēja Lesbas salas lielākajā pilsētā Mitilinē, un pārvietojusi viņus uz pārpildītu bēgļu centru.

(Papildināta ziņa.)

Policija lika sakāpt protestētājiem autobusos un pārveda viņus uz bēgļu centru. Operācija notika pirms rītausmas un ilga aptuveni desmit minūtes, ziņo vietējie mediji.

Nelegālie imigranti, kuri protestēja Mitilinē, pieprasīja kustības brīvību.

Protestētājus ielenca agresīvi noskaņots pūlis, kas pieprasīja, lai viņi atstāj pilsētas laukumu.

Policija iejaucās un imigrantus evakuēja, taču varasiestādes ziņo, ka nekārtību laikā vismaz desmit cilvēku ievainoti, bet vairāk nekā simts aizturēti.

Grieķijas televīzija, atsaucoties uz vietējās slimnīcas amatpersonām, vēsta, ka vairums no cietušajiem ir imigranti, taču norāda, ka neviena ievainojumi nav nopietni.

Imigrantu protesta akcija tika uzsākta pēc pagājušās nedēļas tiesas sprieduma, ar kuru tika atzīts, ka nelegālajiem imigrantiem, kas ieradušies no Turcijas, ir tiesības doties uz Grieķijas kontinentālo teritoriju, kamēr tiek izskatīti viņu patvēruma pieprasījumi.

Taču šim spriedumam nav atpakaļejoša spēka, un tas nozīmē, ka tiem imigrantiem, kas jau izvietoti Grieķijai piederošajās salās, tur jāpaliek.

Valdošā kreiso ekstrēmistu partija «Syriza» paziņojusi, ka notikumos Lesbā esot vainojami labējie ekstrēmisti, norādot, ka tā bijusi «ar slepkavniecisku nolūku labi organizēta akcija» un ka tajā vainojami «zināmi galēji labēji, noziedzīgi un huligāniski elementi, kuriem nav nekāda sakara ar salas tradīcijām».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu