Autofurgonam Toronto uzbraucot gājējiem, bojā gājuši desmit cilvēki un 15 ievainoti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Toronto centrā pirmdien kāds vīrietis ar autofurgonu tīši uzbraucis gājējiem, un incidentā bojā gājuši desmit cilvēki, bet 15 ievainoti, pavēstījušas Kanādas varasiestādes.

(Papildināta visa ziņa.)

Aculiecinieki vēstīja, ka transportlīdzekļa vadītājs braucis ātri un acīmredzami rīkojies apzināti. Policija tomēr nav komentējusi iespējamo motīvu. Policija aizdomās turamo drīz pēc notikušā aizturēja.

Sākotnēji tika ziņots par deviņiem bojāgājušajiem un 16 ievainotajiem.

Toronto policijas priekšnieks Marks Saunderss preses konferencē paziņoja, ka viens cilvēks nomiris slimnīcā un tāpēc upuru skaits sasniedzis desmit. Slimnīcā nogādāti vēl 15 cilvēki.

Saunderss paziņoja, ka šoferis gājējiem uzbraucis tīši.

Policijas priekšnieks aizturēto identificēja kā 25 gadus vecu Toronto apkārtnes iedzīvotāju vārdā Aleks Minasians. Aizdomās turamais policijas redzeslokā iepriekš nav nonācis.

«Balstoties uz mūsu rīcībā esošo informāciju, šobrīd nacionālo drošību nekas neapdraud,» paziņoja Saunderss, atbildot uz jautājumu par notikušā saistību ar starptautisko terorismu.

Augsta valdības amatpersona iepriekš anonīmi atklājusi, ka varasiestādes izmeklēšanu nav nodevušas federālajai policija. Tas liecina, ka izmeklētāji notikušo ar terorismu nesaista.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu