Tramps: Imigrantu plūsmas apturēšana Meksikā var būt nosacījums jaunam NAFTA

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SHAWN THEW / EPA

Meksikas apņemšanās apturēt nelegālo imigrantu plūsmu uz ASV varētu kļūt par nosacījumu jaunam Ziemeļamerikas Brīvās tirdzniecības līgumam (NAFTA), pirmdien pavēstīja ASV prezidents Donalds Tramps.

«Meksikai, kuras imigrācijas likumi ir ļoti stingri, ir jāaptur cilvēku došanās caur Meksiku uz ASV. Mēs to varētu padarīt par jaunu nosacījumu mūsu jaunajam NAFTA līgumam. Mūsu valsts nevar pieņemt to, kas notiek! Arī - mums ātri ir jāsaņem finansējums mūrim,» tviterī ierakstījis Tramps.

Vēl pirms nedēļas Tramps atzina, ka sarunas ar Meksiku un Kanādu par NAFTA pārskatīšanu «noris lieliski». Par laiku, līdz kuram varētu noslēgt jauno vienošanos, Tramps izteicās izvairīgi.

«Tās varētu būt divas nedēļas, tie varētu būt trīs mēneši, tie varētu būt pieci mēneši. Man tas nerūp,» viņš sacīja.

Trampa draudi izstāties no NAFTA padarījuši nervozus ASV industrijas pārstāvjus, kā arī viņa paša Republikāņu partijas biedrus, kas apgalvo, ka valsts gūst labumu no šī līguma.

Kā nesen sacīja Meksikas ekonomikas ministrs Ildefonso Gvahardo, pastāv 80% varbūtība, ka vienošanos izdosies panākt līdz maija sākumam. Arī Kanādas ārlietu ministre Kristja Frīlenda izteikusies cildinoši par sarunās panākto progresu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu