Lietuvu apmeklē Norvēģijas kroņprincis un kroņprincese

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Norvēģijas kroņprincis Hokons un kroņprincese Mete Mārita ieradušies divu dienu vizītē Lietuvā.

Kroņprincim paredzēta tikšanās ar Lietuvas prezidenti Daļu Grībauskaiti. Tikšanās laikā plānots apspriest abu valstu attiecības, sadarbību NATO, reģionālo drošību un ekonomisko un kultūras saišu stiprināšanu, norādīts Grībauskaites biroja publiskotajā paziņojumā.

Kroņprinci un kroņprincesi vizītē pavadīs Norvēģijas aizsardzības ministrs un augsta līmeņa uzņēmēju delegācija.

Vizītes laikā plānots parakstīt divus memorandus par Eiropas Ekonomiskās zonas finanšu mehānismu no 2014.gada līdz 2021.gadam.

Lai gan Norvēģija nav Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts, tā ietilpst Eiropas Ekonomiskajā zonā un sniedz finansiālo palīdzību Lietuvai sociālo atšķirību mazināšanai.

«Jaunās finansiālās palīdzības periodā Norvēģija piešķirs Lietuvai vairāk nekā 115 miljonus eiro uzņēmējdarbības attīstīšanai, inovācijām, zinātniskās izpētes veicināšanai, veselības aprūpei, sabiedrības dialogam, vides aizsardzībai un efektīvākai enerģijas izmantošanai,» informēja Grībauskaites preses dienests.

Šī ir Norvēģijas kroņprinča Hokona un kroņprinceses Metes Māritas pirmā vizīte Lietuvā.

Norvēģijas kroņprincis un kroņprincese viesojās arī Latvijā un apmeklēs arī Igauniju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu