12 gadus vecs austrāliešu zēns sastrīdas ar vecākiem un aizlido uz Bali

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kad vecāki atcēla plānoto ceļojumu uz saulaino Bali, 12 gadus vecs zēns no Sidnejas savus plānus mainīt negrasījās. Paņēmis vecāku kredītkarti, viņš internetā nopirka lidmašīnas biļetes un rezervēja viesnīcu, kā arī bez aizķeršanās viens pats iekāpa lidmašīnā, kas no Pērtas devās uz Bali, vēsta raidorganizācija BBC. Austrālijas policija tagad izmeklē, kā tas varēja notikt.

Lidostā zēns uzrādīja vien savu pasi un skolēna apliecību.

Austrālijas varasiestādes apliecinājušas, ka zēns 17.martā tika atrasts Bali. Deviņas dienas pirms tam policija saņēma iesniegumu par zēna pazušanu. Policija neatklāj, cik ilgi zēns atradās Bali un ko tur darīja.

Zēna ceļš sākās Sidnejā, kur viņš izmantoja «pašiečekošanās» automātu, lai ar iekšējo reisu nokļūtu līdz Pērtai, bet no turienes turpinātu ceļu uz tūristu iecienīto kūrortu.

Puisis atklāja, ka viņu tikai vienreiz uzrunājis Pērtas lidostas personāls. «Viņi tikai prasīja uzrādīt manu skolēna apliecību un pasi, lai pierādītu, ka esmu 12 gadus vecs un mācos skolā,» intervijā televīzijas kanālam «Nine Network» stāstīja zēns, kura vārds netiek atklāts.

«Tas bija forši, jo es gribēju doties piedzīvojumā.»

Nokļuvis Bali, viņš ieradās viesnīcā. Darbinieki zēnu ielaida rezervētajā istabā, jo viņš teica, ka drīz ieradīšoties viņa māsa.

Austrālija par zēna atrašanos Bali uzzināja 17.martā. Indonēzijā viņu uz laiku aizturēja, līdz ieradās vecāki.

Zēna māte sacīja, ka notikušais viņu esot «šokējis». «Nav iespējams aprakstīt tās emocijas, ko piedzīvojām, kad uzzinājām, ka viņš devies pāri jūrai,» norāda māte.

Policija solīja izskatīt notikušā apstākļus, lai nepieļautu līdzīgu gadījumu atkārtošanos.

«Ar šā zēna vārdu nebija saistīts brīdinājums, ka viņš nedrīkst izceļot no valsts,» teica policijas pārstāvis. Katrai aviokompānijai ir savi noteikumi par to, kā nepilngadīgie var ceļot bez pavadoņiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu