Madsenam par zviedru žurnālistes slepkavību prasa piespriest mūža ieslodzījumu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX DENMARK / REUTERS

Pirmdien prokurors lūdza Dānijas tiesu piespriest mūža ieslodzījumu dāņu izgudrotājam-amatierim Pēteram Madsenam, kurš apsūdzēts zviedru žurnālistes Kimas Vallas slepkavībā un līķa sakropļošanā. Sagaidāms, ka tiesas lēmums tiks nolasīts trešdienas pēcpusdienā, ziņo portāls «The Local».

Nežēlīgā slepkavība šokēja Dānijas sabiedrību. 30 gadus vecā Valla pagājušā gada augustā devās intervēt Madsenu viņa paštaisītajā zemūdenē, bet pēc tam vairs dzīva netika redzēta. Nākamajā dienā zemūdene mīklainos apstākļos nogrima, un no tās tika izglābts tolaik 46 gadus vecais Madsens.

Pēc nepilnām divām nedēļām Kopenhāgenas piekrastē tika atrasts Vallas torss bez galvas, rokām un kājām. Turpmāko mēnešu laikā turpinājās meklējumi, līdz pagājušā gada novembrī beidzot tika atrastas visas Vallas ķermeņa daļas.

Madsenam izvirzīta apsūdzība par slepkavību, līķa apgānīšanu un seksuāla rakstura uzbrukumu.

Gaidāms, ka tiesa savu lēmumu paziņos trešdien plkst.13.00 pēc vietējā laika.

Kopumā tiesāšanās Kopenhāgenā notika 11 dienas, neskaitot pārtraukumus. Pirmdien, klātesot Vallas ģimenei, prokurors Jākobs Buhs-Jepsens nolasīja savus galīgos argumentus, kam sekoja Madsena advokātes Betinas Haldas Engmarkas runa.

Pieaicinātie psihiatri Madsenu raksturojuši kā «perversu polimorfu» ar «psihopātiskām iezīmēm». Pastāvot liels risks, ka, ticis brīvībā, viņš noziegumus atkārtotu, uzskata speciālisti.

Buhs-Jepsens sacīja, ka Madsens «mēģināja pastrādāt neatklājamu noziegumu».

«Man nav nekādu šaubu par viņa vainu šajā lietā,» teica prokurors, pieprasot Madsenam piespriest mūža ieslodzījumu. Dānijā uz mūžu notiesātie cietumā pavada vidēji 16 gadus.

Aizstāvības puse līdz šim izteikusi trīs dažādas, savstarpēji pretrunīgas versijas par Vallas nāves apstākļiem. Sākumā Madsens stāstīja, ka 2017.gada 10.augusta vakarā esot Kopenhāgenā uz cietzemes izlaidis Vallu no zemūdenes. Vēlāk viņš apgalvoja, ka Vallai zemūdenē esot uzkritis smags lūkas vāks, nogalinot viņu, bet vēl pēc tam teica, ka viņa esot mirusi no saindēšanās ar tvana gāzi.

Apsūdzība tika balstīta uz autopsijas rezultātiem, zemūdenes tehnisko analīzi un Madsena elektroierīcēs atrastajiem materiāliem, kas lika domāt, ka viņš varētu būt nogalinājis Vallu seksuālas fantāzijas īstenošanas nolūkā.

Madsens noliedz vainu Vallas nogalināšanā, taču atzīst, ka esot sadalījis viņas līķi.

«Prokuratūra pasniedza ļoti aizraujošu stāstu. Varētu pat teikt - šausmu stāstu bez faktiem,» norādīja advokāte Engmarka, kura mudināja attaisnot viņas klientu apsūdzības punktos par slepkavību un seksuāla rakstura uzbrukumu.

«Man ļoti, ļoti žēl, ka tā notika,» teica Madsens, kad viņam tika dots vārds.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu