Vācijas musulmaņu padome nosauc antisemītismu par «grēku»

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CLEMENS BILAN / EPA

Vācijas Musulmaņu centrālā padome otrdien presē publicētā rakstā nosauca antisemītismu par «grēku».

«Antisemītisms, rasisms un naids ir lieli grēki islāmā, tāpēc arī mēs to necietīsim,» padomes prezidents Aimans Mazjeks paziņoja rakstā, kuru publicēja Diseldorfas vietējais laikraksts «Rheinische Post».

Padomes vadītājs reaģēja uz Vācijas kancleres Angelas Merkeles nedēļas nogalē kādai Izraēlas raidsabiedrībai teikto, ka Vācija pieredz «jaunu parādību, kad bēgļi un citi arābu izcelsmes cilvēki ienes valstī atšķirīgu antisemītisma formu».

Mazjeks sacīja, ka Merkeles izteikumi bijuši «diferencēti kā parasti», jo viņa bija uzsvērusi, ka antisemītisms nav atgriezies Vācijā ar bēgļiem un ka to pierāda noziegumu statistika.

«Tomēr mēs ļoti nopietni uztveram to, ka antisemītisms pastāv starp dažiem bēgļiem,» teica padomes vadītājs.

Viņš piebilda, ka padome organizē tikšanās starp ebrejiem un bēgļiem, kā arī vada izglītojošas programmas, un daļa no šiem centieniem ir regulāri kopīgi apmeklējumi bijušo nacistu koncentrācijas nometņu vietās.

Vācijā pēdējās nedēļās ir notikuši vairāki antisemītiski uzbrukumi, kurus sarīkojuši musulmaņi.

Vienā no tiem sīriešu patvēruma meklētājs Berlīnē uzbruka diviem jauniešiem, kuriem galvā bija jūdaistu cepures kipas, kliedzot «Yahudi», kas arābu valodā nozīmē ebreju.

Pēc šī incidenta Vācijas Ebreju centrālās padomes priekšsēdētājs Jozefs Šusters otrdien ieteica ebrejiem, dodoties uz lielajām pilsētām, nelikt galvā kipas.

Kādas Berlīnes pamatskolas ebreju skolnieci vecāki musulmaņu skolēni terorizēja par to, ka viņa «netic Allāham», un izteica viņai nāves draudus.

Vācijas policija jau visu diennakti apsargā ebreju bērnudārzus, skolas un sinagogas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu