Smagi slimā Alfija vecāki pēc dzīvības uzturēšanas sistēmas atslēgšanas gatavi turpināt cīņu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Alfies Army Official / TT NYHETSBYRÅN

Smagi slimā britu puisēna Alfija Evansa vecāki gatavojas pārsūdzēt Augstākās tiesas lēmumu, kas liedza nepilnus divus gadus veco bērnu pēc dzīvības uzturēšanas sistēmas atslēgšanas pārvest uz Itāliju cerībā turpināt ārstēšanos tur, vēsta raidorganizācija BBC. Vecāki iesaistījušies juridiskā cīņā ar bērnu slimnīcu Lielbritānijā.

Ģimenes advokāts presei pastāstīja, ka trešdienas pēcpusdienā plānota sēde Apelāciju tiesā.

Pirmdien tiesa lēma, ka Aldera Heja bērnu slimnīca Liverpūlē drīkst pārtraukt 23 mēnešus vecā puisēna dzīvības uzturēšanu.

Zēns atrodas «daļēji veģetatīvā» stāvoklī, raksta BBC. Viņam ir reta neiroloģiska saslimšana, taču mediķiem nav izdevies noteikt precīzu diagnozi. Nav sagaidāms, ka bērna veselības stāvoklis varētu ievērojami uzlaboties.

Taču vecāki Toms un Keita Evansi vēlas pārvest dēlu uz slimnīcu Romā, kur varētu turpināt ārstēšanu. Otrdien Augstākā tiesa nolēma, ka ģimene nedrīkst izvest bērnu no valsts, taču varētu viņu no intensīvās aprūpes nodaļas bērnu slimnīcā pārvest uz paliatīvās aprūpes centru vai mājām.

Tiesnesis noraidīja 21 gadu vecā tēva Toma Evansa argumentu, ka zēna stāvoklis esot «ievērojami labāks» nekā domāts, jo viņš 20 stundas elpo pats, bez elpošanas aparāta palīdzības. «Es šo argumentu noraidu bez nekādas vilcināšanās. Smadzenes nespēj pašas atjaunoties, un no viņa smadzenēm tikpat kā nekas nav palicis pāri,» teica tiesnesis, piebilstot, ka tas esot ļoti skumji.

Tiesnesis norādīja, ka labākais, ko slimnīca Romā varētu piedāvāt, ir paliatīvā aprūpe.

Tiesnesis lūdza Aldera Heja slimnīcu «radoši un ambiciozi izvērtēt visas iespējas, kaut paliatīvo aprūpi».

Trešdien slimnīca un Alfija vecāki apspriedīs turpmāko rīcību.

Pagājušā gada vasarā Lielbritānijā noslēdzās līdzīga lieta, kurā 11 mēnešus vecā Čārlija Garda vecāki cīnījās par iespēju pārvest mazuli no Londonas slimnīcas uz ārstniecības iestādi ASV, lai tur sāktu eksperimentālu ārstēšanas kursu. Čārlijs sirga ar retu ģenētisku slimību - mitohondriālās DNS vājināšanās sindromu. Tas izraisīja progresējošu muskuļu vājumu un radīja kaitējumu smadzenēm.

Arī Čārlija vecāki iztiesājās visās Lielbritānijas tiesu sistēmas instancēs un vērsās ECT, kas prasību noraidīja.

Kad kļuva skaidrs, ka Čārliju izglābt neizdosies, mazuli pārvietoja uz paliatīvās aprūpes centru un pārtrauca dzīvības uzturēšanu. Viņš nomira 2017.gada 28.jūlijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu