ANO: «Islāma valsts» komandieri cenšas izraisīt Āfrikā jaunu migrācijas vilni uz Eiropu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Teroristu grupējuma «Islāma valsts» komandieri sadarbojas ar ekstrēmistu grupējumiem Āfrikā, lai izraisītu jaunu migrācijas vilni uz Eiropu, atsaucoties uz ANO Pasaules Pārtikas programmas direktoru, vēsta laikraksts «The Guardian».

Deivids Bīslijs sacīja, ka Eiropai beidzot ir jāpamostas un jāaptver, kāda ir ekstrēmistu stratēģija Sāhelas zonā.

No Sīrijas padzītie ekstrēmisti apvieno spēkus ar vietējiem teroristu grupējumiem, lai izmantotu tos kā vervēšanas instrumentu un līdzekli jauna migrācijas viļņa uz Eiropu izraisīšanai, norādīja Bīslijs.

«Jūs piedzīvosiet līdzīgu modeli kā pirms pāris gadiem, izņemot to, ka [migrantu vidū] būs vairāk «Islāma valsts» kaujinieku un ekstrēmistu grupējumu,» intervijā «The Guardian» divu dienu vizītē Briselē sacīja Bīslijs.

«Mēs esam noskaidrojuši, ka viņi sadarbojas ar tādiem ekstrēmistu grupējumiem kā «Boko Haram» un «Al Qaeda», lai sadalītu teritoriju un resursus un turpinātu iefiltrēties un destabilizēt, cerot izraisīt migrāciju uz Eiropu, kur viņi var (..) radīt haosu,» atklāja Bīslijs.

Viņš ieteica eiropiešiem apsvērt, kas viņus sagaida, ja tiks destabilizēta Sāhelas zona, kurā dzīvo 500 miljoni cilvēku, ja jau vienas Sīrijas ar tās 20 miljoniem iedzīvotāju destabilizācija radījusi tādas problēmas.

«Un šeit Eiropas sabiedrībai un starptautiskajai kopienai ir jāpamostas,» uzsvēra ANO amatpersona.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu