Epidēmija Anglijā un Velsā: 40 000 noziegumu izdarīti ar nazi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SAID KHATIB / AFP

Anglijā un Velsā pagājušajā gadā reģistrēti gandrīz 40 000 noziedzīgu nodarījumu epizožu, kurās izmantoti naži vai citi asi priekšmeti, liecina Lielbritānijas Statistikas biroja apkopotā informācija.

Salīdzinājumā ar 2016.gadu «nažu noziegumu» skaits palielinājies par 22%, vēsta Lielbritānijas medijs «The Independent».

Salīdzinājumam, noziegumu skaits ar šaujamieroču izmantošanu Anglijā un Velsā 2017.gadā palielinājies par 11% - līdz 6600 epizodēm.

Statistikas biroja pārstāvji gan norāda, ka vispārējam noziedzības līmenim Anglijā un Velsā pēdējos gados ir tendence samazināties, savukārt vardarbīgo noziegumu skaits palielinās.

Vardarbīgie noziegumi galvenokārt tiek pastrādāti lielākajās Anglijas un Velsas pilsētās.

Kopš šā gada sākuma Londonā reģistrēts vairāk nekā 50 slepkavību.

Savukārt 12 mēnešu laikā līdz šā gada marta beigām slepkavību skaits Londonā palielinājās par 44%.

To noziegumu skaits, kuros izmantoti naži, Londonā šajā periodā ir pieaudzis par 21%, bet noziegumi ar šaujamieročiem šajā pašā laikā ir sarukuši par 4,6%.

Policijas pārstāvji pauduši bažas par šo statistiku, paužot viedokli, ka satraukumu rada pēdējos gados piedzīvotais finansējuma samazinājums tiesībsargājošajām institūcijām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu