Vairāk nekā 160 bērni Nigērijā izglābti no nežēlīgas «bērnu ražotnes»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EMILIO MORENATTI / TT NYHETSBYRÅN

Vērienīga varasiestāžu reida laikā Nigērijas pilsētā Lagosā no «bērnu ražotnes» un diviem nereģistrētiem bāreņu namiem izglābti vairāk nekā 160 bērni, no kuriem vairāki bijuši seksuāli izmantoti, atsaucoties uz Nigērijas amatpersonām, vēsta raidorganizācija «BBC».

Nigērijā varasiestāžu reidi «bērnu ražotnēs» nav nekas neparasts.

Lielākoties sievietes šajās «ražotnēs» nonāk divos veidos: jaunām, neprecētām grūtniecēm tiek apsolīta veselības aprūpe apmaiņā pret gaidāmo bērnu, bet citkārt sievietes tiekot izvarotas, lai radītu bērnus.

Šie bērni tālāk tiek pārdoti adopcijā, izmantoti kā darbaspēks vai vesti uz Eiropu nodarboties ar prostitūciju. Tāpat ir gadījumi, kad šie bērni tiek upurēti dažādos rituālos.

Februāri Lagosas policija vietējiem medijiem ziņoja, ka ir atklāta kāda lieta par grūtnieci, kuras dzemdības tika pieņemtas kādā privātmājā un bērns pēc tam tika viņai atņemts un pārdots.

Pēc pēdējiem reidiem amatpersonas paziņoja, ka izglābtas esot 100 meitenes un 62 puikas. Visi bērni šobrīd ir ievietoti valdības apstiprinātās iestādēs, kur viņi tiek aprūpēti un ir drošībā.

2013. gadā Nigērijā no līdzīgas «ražotnes» tika izglābtas 17 pusaugu grūtnieces un 11 zīdaiņi. Visas meitenes pēc tam apgalvoja, ka viņas esot izvarojis viens vīrietis.

Savukārt 2012. gadā Lielbritānijā kāds tiesnesis pauda bažas par izmisušiem vecākiem, kam atņemti bērni un kas bijuši iesaistīti bērnu pārdošanas shēmās Nigērijā. Viņš apgalvoja, ka esot pierādījumi tam, ka sievietes no Lielbritānijas dodas uz Nigēriju ārstēt neauglību, bet beigās viņām tur tiek pārdoti vietējie bērni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu