Vācijas aizsardzības ministre pieprasījusi palielināt aizsardzības budžetu par € 12 miljardiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas aizsardzības ministre Urzula fon der Leiena pieprasījusi palielināt aizsardzības budžetu par 12 miljardiem eiro, lai modernizētu bruņotos spēkus un novērstu trūkumus, svētdien vēsta laikraksts «Bild am Sonntag».

Ministre lūgusi palielināt finansējumu aizsardzībai esošā parlamenta sasaukuma laikā.

«Bild am Sonntag» ziņo, ka finanšu ministrs Olafs Šolcs pagaidām paredzējis palielināt aizsardzības budžetu par 5,5 miljardiem eiro četru gadu laikā līdz 2021.gadam.

Aizsardzības ministrija piektdien nodevējā finanšu ministra plānu par «neadekvātu, ņemot vērā daudzās vajadzības un nepieciešamo modernizāciju».

Laikraksts vēsta, ka aizsardzības ministre draudēs apturēt vismaz vienu starptautisku projektu 2019.gadā, ja aizsardzības budžetam netiks dots jauns stimuls.

«Bild am Sonntag» ziņo, ka Aizsardzības ministrija vispirms varētu atteikties no kopīgā zemūdeņu iepirkuma ar Norvēģiju un sešu transporta lidmašīnu «C-130 Hercules» iegādes.

Vācijas aizsardzības budžets 2017.gadā bija aptuveni 37 miljardi eiro un 2018.gadā, domājams, sasniegs 39 miljardus eiro. Lai gan tas būs devītais lielākais aizsardzības budžets pasaulē, tas joprojām nesastāda 2% no iekšzemes kopprodukta, kas ir NATO izvirzītais mērķis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu