Ārsts: Tramps nodiktēja ziņojumu par savu lielisko veselību

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MIKE NELSON / EPA

2015.gada ziņojumu, kurā toreizējā ASV prezidenta amata kandidāta Donalda Trampa veselība raksturota kā «apbrīnojami izcila», nodiktēja pats Tramps, atklājis ārsts Harolds Bornšteins. «Viņš nodiktēja visu vēstuli. Es to vēstuli nerakstīju,» otrdien intervijā raidorganizācijai CNN atklāja Bornšteins.

«Viņa fiziskais spēks un izturība ir neparasti labi. Ja Trampa kungs tiks ievēlēts, es varu nešaubīgi teikt, ka viņš būs veselīgākais cilvēks, kāds jebkad ievēlēts par prezidentu,» teikts ziņojumā, ko 2015.gada decembrī izplatīja Trampa kampaņa.

Bornšteina parakstītajā vēstulē gan tikpat kā nebija rādītāju, kas apstiprinātu jūsmu par Trampa lielisko veselību, izņemot 110/65 asinsspiediena mērījumu, kas ziņojumā tika raksturots kā «apbrīnojami izcils».

Vēstulē bija teikts, ka Tramps pēdējā gada laikā esot notievējis par 15 mārciņām jeb nepilniem septiņiem kilogramiem un ka Trampa sirds un asinsvadu sistēma esot «izcilā» stāvoklī.

Baltais nams Bornšteina izteikumus vēl nav komentējis.

Priekšvēlēšanu kampaņas laikā aktualizējās jautājums par Trampa sāncenses Hilarijas Klintones veselību. Šajā laikā Bornšteins nāca klajā ar jaunu Trampa veselības novērtējumu, norādot tajā Trampa augumu, svaru un lietotos recepšu medikamentus.

Bornšteins apgalvo, ka Trampa miesassargs un vēl divi cilvēki 2017.gada februārī - drīz pēc Trampa prezidenta amata termiņa sākšanās - esot veikuši «reidu» viņa birojā un paņēmuši no tā visus dokumentus par jaunievēlētā prezidenta veselības stāvokli. «Viņi tur pavadīja kādas 25 vai 30 minūtes un atstāja pamatīgu haosu,» Bornšteins teica intervijā telekanālam NBC.

Tas notika neilgi pēc tam, kad Bornšteins laikrakstam «The New York Times» pastāstīja, ka esot Trampam izrakstījis «Propecia» - medikamentu pret plikpaurību.

«Man palaimējies, ka esmu apveltīts ar izciliem gēniem,» savulaik sociālajā tīklā «Facebook» lielījās Tramps, kurš kļuva par vecāko ASV prezidenta amatā ievēlēto cilvēku.

Šā gada janvārī Tramps izgāja trīs stundas ilgu veselības pārbaudi, kad izskanēja aizdomas par prezidenta garīgās veselības problēmām. «Man nav nekādu bažu par viņa kognitīvajām spējām vai neiroloģiskajām funkcijām,» secināja Baltā nama ārsts Ronijs Džeksons.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu