Nežēlīga shēma Kolumbijā: kucēnu vēderos iešuj heroīnu un nosūta uz ASV

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kolumbiešu vetārstam ASV uzrādīta apsūdzība par nežēlīgu narkotiku kontrabandas shēmu. Andress Lopess Eloress apsūdzēts par heroīna maisiņu implantēšanu kucēnu vēderos, tādā veidā pirms 12 gadiem cenšoties šķidrā formā esošās narkotikas pārvest pāri robežai, vēsta aģentūra «Reuters».

Eloresam otrdien Ņujorkā tika uzrādīta apsūdzība par plāniem ASV ievest un izplatīt heroīnu. Notiesājoša sprieduma gadījumā viņam draud mūža ieslodzījums.

38 gadus vecais Eloress vainu noliedz. Veterinārārsta advokāts Mičels Dineršteins sacīja, ka viņa klientiem «nav nekādas reālas saistības» ar ASV, raksta «The New York Times».

Vairākiem šķirnes kucēniem - galvenokārt labradoriem - tika atgriezti vēderi un tajos iešūti šķidrā heroīna maisiņi. Suņus aizsūtīja uz ASV, kontrabandistiem cerot, ka izcelsmes dēļ tos muitā stingri nepārbaudīs.

2005.gadā Kolumbijā tika atrasti desmit suņi, ko izmantoja kā narkokurjerus. Taču daudzi kucēni operāciju neizturēja, norāda ASV Narkotiku apkarošanas pārvalde (DEA).

Eloresu apcietināja Spānija un izdeva ASV.

«Kad viņš izmantoja savas ķirurga prasmes cietsirdīgā heroīna kontrabandas shēmā, iešujot to kucēnu vēderos, viņš pārkāpa veterinārārsta zvērestu novērst dzīvnieku ciešanas,» sacīja prokurors Ričards Donahjū.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu