Līdz 2027.gadam ES robežaģentūra «Frontex» paplašināsies līdz 10 000 robežsargu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Eiropas Savienībai (ES) tuvākajos gados jānostiprina sava robežaģentūra «Frontex», trešdien paziņojis ES budžeta komisārs Ginters Etingers, aicinot palielināt tās robežsargu skaitu līdz 2027.gadam no pašreizējiem 1200 līdz 10 000.

Etingers iepazīstināja ar Eiropas Komisijas (EK) ierosinājumu ES 2021.-2027 gada budžetam, kurā komisija identificējusi tēriņus drošībai un robežu aizsardzībai kā vienu no bloka galvenajām prioritātēm tuvākajos gados.

Ierosinājumā pausts aicinājums trīskāršot finansējumu ārējo robežu aizsardzības, migrācijas un patvēruma jomām līdz 33 miljardiem eiro nākamajā septiņu gadu ciklā no pašreizējiem 12 miljardiem eiro.

Tādējādi līdz 2027.gadam tiks nodrošināts finansējums 10 000 robežsargu.

«Es uzskatu, ka tā ir stingrs apliecinājums Eiropas spējām rīkoties, bet tas arī nozīmē, ka tad dalībvalstis varēs aicināt pakāpeniski samazināt savus iekšējās robežas aizsardzības mehānismus,» sacīja Etingers.

«Mums ir jāzina, kas pie mums ierodas, mums ir jāzina juridiskais pamats.»

Kopš Eiropas imigrācijas krīzes kulminācijas laika 2015.gadā ES dalībvalstu vidū nav vienprātības par to, kā risināt problēmas ap lielo imigrantu pieplūdumu.

Lai arī centieniem pārdalīt patvēruma meklētājus izmitināšanai visās bloka valstīs nav bijis sekmju, ES valstis pamatā piekrīt tam, ka ir jāvelta lielāki pūliņi bloka ārējo robežu aizsardzībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu