Maskavā noticis uzbrukums Latvijas vēstniecībai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: twitter

Trešdienas vakarā noticis uzbrukums Latvijas vēstniecības ēkai Maskavā, sociālajā tīklā Twitter paziņoja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Pievienota 4. rindkopa

Rinkēvičs pavēstīja, ka uzbrucēji jau ir aizturēti.

Ministrs savā Twitter profilā raksta, ka Krievijas Ārlietu ministrijai tiks iesniegta nota, «pieprasot nodrošināt diplomātiskās pārstāvniecības drošību un neaizskaramību».

Ārlietu ministrijas preses sekretārs Gints Jegermanis aģentūrai LETA pastāstīja, ka ap plkst.17.30 pie vēstniecības ēkas ieradušās četras vai piecas personas, kuras, izmantojot dūmu sveces un signālraķetes, apmētājušas ēku. Viens no likumpārkāpējiem ar melnas krāsas baloniņu mēģinājis appūst vēstniecības ēkas sienu, taču paspējis uzrakstīt tikai burtu S.

Kā pastāstīja Rinkēviča preses sekretārs Mārtiņš Drēģeris, uzbrucēji bijuši nacionālboļševiku pārstāvji. Arī viņš pagaidām atteicās spekulēt par iespējamajiem uzbrukuma motīviem. Neviens no vēstniecības darbiniekiem uzbrukumā neesot cietis.

Krievijas medijos izskanējusi neoficiāla informācija, ka akciju rīkojusi nereģistrētās Krievijas partijas «Drugaja Rossija» («Cita Krievija») aktīvisti, kuri arī publicējuši video vietnē «VKontakte».

«Interfax» ziņo, ka aktīvisti tādā veidā protestējuši pret prokrieviskā aktīvista Vladimira Lindermana aizturēšanu Rīgā.

Patlaban esot aizturēti divi cilvēki.

Kā ziņots iepriekš, Lindermans otrdien tika aizturēts saistībā ar uzrunu 31.martā notikušajā Latvijas Krievu savienības (LKS) un «Krievu skolu atbalsta štāba» rīkotajā pasākumā ar nosaukumu «Vislatvijas vecāku sapulce», kurā viņš uzstājies pret izglītības krievu valodā likvidēšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu