Katalonijas parlamentā sestdien sāksies debates par jauno premjera kandidātu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LLUIS GENE / AFP

Katalonijas parlamentā sestdien sāksies debates par Kima Torras iecelšanu reģionālās valdības vadītāja amatā. Torras kandidatūra tika izvirzīta pēc tam, kad no kandidēšanas ceturtdien atteicās bijušais Katalonijas premjerministrs Karless Pudždemons.

Pēc konsultācijām ar vairākām partijām reģionālā parlamenta spīkers Ružē Turrēns oficiāli izvirzījis Torras kandidatūru un paziņojis, ka debates par viņa iecelšanu sāksies sestdien pusdienlaikā, teikts parlamenta izplatītajā paziņojumā.

Pirmajā balsojuma kārtā, kas gaidāma uzreiz pēc debašu pārtraukšanas, Torram nepieciešams absolūtais vairākums, bet gadījumā, ja viņam to neizdosies nodrošināt, otrajā balsojuma kārtā viņam pietiks ar vienkāršo vairākumu.

70 no 135 Katalonijas parlamenta deputātiem pārstāv partijas, kas atbalsta Katalonijas neatkarību, taču no viņiem četri deputāti, kas pārstāv nelielo galēji kreiso partiju «Tautas vienotības kandidāti» (CUP), paziņojuši, ka balsos vienīgi par Pudždemonu un nevienu citu kandidātu neatbalstīs.

Ja CUP kandidāti izšķirsies balsojumā atturēties, Torram otrajā kārtā, kas, domājams, notiks pirmdien, tomēr ir cerības tikt apstiprinātam premjera amatā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu