Dienu pēc atklāšanas uz Kerčas tilta masveidā pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus

TVNET/Lenta.ru
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Otrdien ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina piedalīšanos tika atklāts strīdīgi vērtētais tilts, kas Krieviju savieno ar tās okupēto Krimas pussalu. Trešdien, kad uz jaunā tilta tika atklāta satiksme, jau sākusies masveida ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšana, vēsta «Lenta.ru».

Aģentūra «Kriminform» publicējusi video ar motociklistu kolonnas dalībniekiem, kas par spīti aizliegumam apstājušies pie tilta margām, lai vērotu no tā paverošos ainavu un uzņemtu «pašiņus».

Motociklistu kolonna vienlaicīgi startēja no Krimas pussalā esošās Kerčas un Tamaņas, kas atrodas Krasnodaras reģionā Krievijā. Tajā kopumā piedalījās apmēram 1000 cilvēku.

Motokluba «Nakts vilki» līderis Aleksandrs Zaldostanovs sacīja, ka kolonnas rīkotāji drošības apsvērumu dēļ esot atteikušies no domas apstādināt kolonnu uz tilta.

Tilta atklāšanas ceremonija notika otrdien. Putins sēdās pie «Kamaz» stūres un ar kravas auto kolonnu iemēģināja jauno tiltu.

19 kilometrus garais tilts izmaksāja 228 miljardus rubļu (3,1 miljardu eiro) un tika pabeigts sešus mēnešus pirms termiņa.

Ukraina kritizējusi projektu, sakot, ka tā būvniecība nodarījusi kaitējumu dabai un ka lieli kuģi tilta dēļ nevarēs no tās ostām iziet Azovas jūrā.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalā Ukrainas austrumos. Referendumā, ko Ukrainas Konstitucionālā tiesa atzina par nekonstitucionālu, vairākums nobalsoja par pievienošanos Krievijai.

Eiropas Savienība (ES) un ASV vērsušas sankcijas pret tilta būvniekiem, īpaši pret Putinam pietuvināto uzņēmēju Arkādiju Rotenbergu, kura kompānija uzvarēja konkursā par tilta būvniecību.

Līdz šim Krimas pussalai bija grūti piekļūt no Krievijas dienvidiem. Uz prāmjiem gaidīja garas automašīnu rindas, un laika apstākļu dēļ ziemā prāmji ne vienmēr kursēja. Visvieglāk no Krievijas austrumiem nokļūt Krimā bija ar lidmašīnu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu