Zakerbergs piekrīt tikties ar eiroparlamentāriešiem aiz slēgtām durvīm

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Sociālā tīkla «Facebook» vadītājs Marks Zakerbergs ir piekritis tikties ar Eiropas Parlamenta (EP) deputātiem aiz slēgtām durvīm, lai atbildētu uz jautājumiem pēc «Cambridge Analytica» skandāla, trešdien paziņoja EP priekšsēdētājs Antonio Tajāni.

Augstākā ranga eiroparlamentārieši ir «piekrituši, ka Markam Zakerbergam vajadzētu ierasties, lai tikšanās laikā ar Eiropas Parlamenta pārstāvjiem izskaidrotu jautājumus, kas saistīti ar personas datu izmantošanu,» sacīja Tajāni.

Šī tikšanās notiktu «iespējami drīz, cerams, jau nākamnedēļ,» teica EP priekšsēdētājs.

Ar šādu tikšanos aiz slēgtām durvīm ar augstākā ranga EP deputātiem būs neapmierināti tie eiroparlamentārieši, kas cerēja skarbi iztaujāt Zakerbergu līdzīgā kārtā, kā viņš aprīlī tika 10 stundas iztaujāts ASV Kongresā.

«Es neapmeklēšu tikšanos ar Zakerbergu, ja tā tiks rīkota aiz slēgtām durvīm. Tai jābūt publiskai sēdei – kāpēc ne «Facebook Live»?» tviterī rakstīja Beļģijas eiroparlamentārietis Gijs Verhofstats.

«Ņemot vērā dziļo neuzticēšanos, ko izraisīja «Cambridge Analytica» skandāls, šai tikšanās reizei jābūt publiskai,» paziņoja Zaļo bloka vadītāji Eiropas Parlamentā Filips Lambertss un Ska Kellere.

Ir arī apstiprināts, ka Zakerbergs 23.maijā Parīzē tiksies ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu un tehnoloģiju uzņēmumu līderiem.

Tajāni bija uzaicinājis Zakerbergu uz EP, sakot, ka 2,7 miljoni Eiropas Savienības (ES) pilsoņu, kurus skāris šis personas datu izmantošanas skandāls, ir pelnījuši pilnīgu paskaidrojumu.

«Facebook» paziņoja, ka apsveic iespēju tikties ar EP deputātiem un «atzinīgi novērtē iespēju dialogam, lai uzklausītu viņu viedokļus un parādītu soļus, kādus mēs speram, lai labāk aizsargātu cilvēku privātumu».

Eiropas Savienībā 25.maijā stāsies spēkā Vispārīgā datu aizsardzības regula (GDPR), kas paredz stingrākus datu aizsardzības noteikumus, un «Facebook» ir solījis tos ievērot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu