Teksasas skolā pusaudzis nogalina 10 cilvēkus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Stuart Villanueva / TT NYHETSBYRÅN

ASV Teksas štata pilsētā Santafē 17 gadus vecais audzēknis Dmitrios Pagorcis 18.maija rītā ienāca zīmēšanas klasē un pēc izsauciena «Pārsteigums!» atklāja uguni. Viņš nogalināja deviņus audzēkņus un 63. gadus veco skolotāju, ievainoja vēl vismaz 10 cilvēkus, bet pēc tam padevās policijai.

Arī kārtības sargu vidū ir cietušie – viens no viņiem ir kritiskā stāvoklī, jo pēc rokas savainojuma zaudējis daudz asiņu. Kopumā cietuši 13 cilvēki, ziņo CNN. Pagorcisam izvirzītas apsūdzības un viņam draud nāves sods.

Skolas teritorijā vēlāk atrasti paštaisīti spridzekļi, to skaitā «Molotova kokteiļi». Pagorcis apgalvo, ka šaušanu sarīkojis vienatnē, taču varasiestādes uzskata, ka viņam bijuši līdzzinātāji. Vietējie mediji ziņo, ka pratināšanai aizturēts vismaz vēl viens pusaudzis, taču nav zināms, kā viņš varētu būt saistīts ar notikušo. Pagorcis šāvis ar revolveri un sava tēva šauteni. Tēvam bijusi ieroča nēsāšanas atļauja.

Mediji norāda, ka šis gadījums zināmā mērā sasaucas ar Kolumbainas slaktiņu. Pagorcis tāpat kā Ēriks Haris un Dilans Klibolds slepkavības dienā skolā ieradies, tērpies melnā lietusmētelī pat neraugoties uz 30 grādu lielo karstumu. Teksas štata gubernators izteicies, ka, spriežot pēc ierakstiem dienasgrāmatā, Dmitrios Pagorcis gribējis pēc tam izdarīt pašnāvību, taču nav varējis tam saņemties. Aculiecinieki apgalvo, ka padošanās brīdī viņš lūdzis policistus nešaut.

Pagorcis tiek raksturots kā intraverts vienpatis. Viņš spēlējis futbolu, darbojies vietējās grieķu baznīcas deju grupā un aizrāvies ar video spēlēm. Audzēkņi apgalvo, ka pret viņu skolā izturējušies netaisni – tai skaitā sporta treneri. Soctīklos pusaudzis rakstījis, ka nākamgad dosies armijā un kļūs par jūras kājnieku. Tur pat atrodama arī fotogrāfija, kurā viņš redzams tērpies krekliņā ar uzrakstu «Born to Kill» («Dzimis, lai nogalinātu»). Aculiecinieki apgalvo, ka viņam šis krekliņš bijis mugurā arī slepkavību dienā. Pats Dmitrios Pagorcis apgalvojis, ka nav šāvis uz tiem audzēkņiem un skolas darbiniekiem, kas viņam patikuši.

Masu slepkavība skolā Santafē pēc bojā gājušo skaita ir otra lielākā šogad un ceturtā lielākā jaunāko laiku ASV vēsturē. Februārī Floridā skolā tika nogalināti 17 cilvēki, kas ASV izraisīja jaunu kampaņu pret ieroču tirdzniecību. Saskaņā ar CNN datiem, slaktiņš Santafē ir jau 22 gadījums šogad, kad kādā ASV skolā tiek pielietoti šaujamieroči.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu