Kādus pienākumus Saseksas hercogiene pildīs karaļnamā?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Karaliskās kāzas nosvinētas, taču britu karaļnamā darbs turpinās. Saseksas hercogs Harijs un hercogiene Megana jau gatavojas pirmajam oficiālajam pasākumam, kurā viņi piedalīsies kā precēts pāris, vēsta raidorganizācija SKY. Pēc tam Megana uzņemsies vēl citus pienākumus karaļnamā.

Vietnē «royal.uk» nu izveidots Meganai veltīts šķirklis. Tajā iekļauta īsa biogrāfija, kurā lielākais uzsvars likts uz viņas filantropisko darbību, bet aktrises karjera nostumta otrajā plānā. Kā zināms, Megana Mārkla ir amerikāņu aktrise, kuras pazīstamākā loma ir Reičela juridiskajā drāmā «Suits».

Saseksas hercogiene palīdzēs karalienei Elizabetei II veikt viņas pienākumus gan Lielbritānijā, gan ārpus tās robežām. Viņa arī veltīs savu laiku darbam ar dažādām labdarības organizācijām. Arī Saseksas hercogs Harijs «atbalsta dažādas labdarības aktivitātes un projektus, kā arī pilda sabiedriskos pienākumus, atbalstot karalieni», norādīts vietnē.

Biogrāfijā minēts, ka Megana no 13 gadu vecuma vairākus gadus kā brīvprātīgā strādājusi zupas virtuvē Losandželosas bezpajumtnieku rajonā. Aktrises karjeras laikā viņa gādājusi par to, lai filmēšanas laukumā pāri palikusī pārtika tiktu ziedota vietējām bezpajumtnieku patversmēm. «Šī agrīnā pieredze noveda pie viņas nodošanās tādiem mērķiem kā sociālais taisnīgums un sieviešu lomas stiprināšana,» norādīts karaļnama vietnē.

2015.gadā Megana kļuva par ANO Sieviešu aizstāvi politiskās līdzdalības un līderības jautājumos un līdz kāzām uzņēmās vēl vairākas ar sieviešu tiesībām saistītas lomas ANO.

Megana jau iepriekš sacījusi, ka ar prieku uzņemsies karaliskos pienākumus, tiklīdz būs kļuvusi par karaliskās ģimenes sastāvdaļu.

Saseksas hercogu pāris apprecējās sestdien, 19.maijā. Taču pāris uzreiz vēl nedevās medusmēnesī, kura galamērķis joprojām nav oficiāli apstiprināts. Tomēr medijos izskanējušas baumas, ka pāris varētu doties kāzu ceļojumā uz Namībiju vai Botsvānu.

Pirmais oficiālais pasākums, kurā Harijs un Megana piedalīsies kā precēts pāris, būs pieņemšana Bekingemas pilī par godu Velsas prinča Čārlza 70. dzimšanas dienai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu