Seksa tirdzniecība Lielbritānijā notiek «industriālā mērogā»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Seksa tirdzniecība Anglijā un Velsā notiekot «industriālā mērogā», bet Lielbritānijas valdības līdzšinējie centieni šīs problēmas risināšanā ir cietuši neveiksmi, secināts Lielbritānijas parlamenta prostitūcijas un globālās seksa tirdzniecības ierobežošanas jautājumiem veltītās visu partiju parlamentārās grupas veiktajā pētījumā. Tajā noskaidrots, ka vairums bordeļu strādnieču ir no Austrumeiropas.

Parlamentārās grupas pārstāvji pauž viedokli, ka par seksuālu pakalpojumu pirkšanu Lielbritānijā vajadzētu noteikt kriminālatbildību, vēsta Lielbritānijas medijs «The Independent».

Deputātu veiktajā izmeklēšanā secināts, ka Lielbritānijā ļoti plaši izplatīti ir tā dēvētie «pop-up» bordeļi, kas tiek ierīkoti uz neilgu laiku iznomātās telpās.

Šajos bordeļos seksuāli tiek izmantotas sievietes, galvenokārt no Austrumeiropas, ar kuru vervēšanu un viņu pakalpojumu pārdošanu lielākoties nodarbojas dažādi organizētās noziedzības grupējumi.

«Pop-up» bordeļu pakalpojumi tiek reklamēti ar dažādu interneta vietņu starpniecību, un šā biznesa peļņu ģenerē neliela daļa Lielbritānijā dzīvojošu vīriešu, kas maksā par seksu, secināts pētījumā.

Šobrīd Lielbritānijā ir vairāk nekā 200 procesā esošas policijas operācijas saistībā ar izmeklēšanu paverdzināšanas un seksuālas izmantošanas noziegumiem.

Piemēram, Lesteršīras grāfistē policija pēdējo divu gadu laikā apmeklējusi 156 bordeļus, tajos sastopot kopumā 421 vienu tur «nodarbinātu» sievieti. 86% no šīm sievietēm Lielbritānijā ieradušās no Rumānijas.

Savukārt Mančestrā un tās apkārtnē policija kopš 2015.gada identificējusi vairāk nekā 320 jaunus bordeļus.

Vairāk nekā puse Lielbritānijā esošo bordeļu ir saistīti ar citiem bordeļiem, interneta vietnēm vai organizētās noziedzības grupējumiem no ārvalstīm.

Saskaņā ar nesen veikta pētījuma rezultātiem, par seksu maksā aptuveni 3,6% vīriešu Lielbritānijā.

Parlamenta komisijas deputāti uzskata, ka Lielbritānijai vajadzētu noteikt kriminālsodu par seksa pirkšanu, tādējādi vēršoties pret pieprasījumu pēc maksas seksuāliem pakalpojumiem.

Lai mazinātu šādu pieprasījumu, kriminālatbildība par seksa pirkšanu ir noteikta, piemēram, Francija, Zviedrijā, Islandē, Norvēģijā un Īrijā.

«Šobrīd seksa tirgotāji uzvar. Valdībai ir jārīkojas nekavējoties, lai apkarotu pieprasījumu pret seksuālu izmantošanu,» norāda parlamentārās grupas vadītājs Gevins Šukers.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu