Santafē skolas apšaude: uzbrucējs nošāva meiteni, kas viņu atraidīja

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scnapix

Piektdien 17 gadus vecais Dimitrios Pagorcis savā skolā Santafē, ASV, sarīkoja apšaudi, kurā nogalināja desmit cilvēkus. Upuru vidū bija 16 gadus vecā Šana Fišere. Viņas māte medijiem atklājusi, ka neilgi pirms apšaudes meita esot klasesbiedru priekšā atraidījusi Pagorča uzmanības apliecinājumus, vēsta raidorganizācija BBC.

Seidija Rodrigesa stāsta, ka viņas meita Šana esot pacietusi «problēmas četru mēnešu garumā no šā puikas».

«Viņš izrādīja viņai uzmanības apliecinājumus, un viņa vairākas reizes teica «nē»,» māte stāsta intervijā «Los Angeles Times». Pagorcis esot kļuvis arvien agresīvāks, kamēr jauniete viņu atraidījusi klasesbiedru priekšā.

«Nedēļu pēc tam viņš sāka šaut uz visiem, kas viņam nepatīk,» teica Rodrigesa. Viņa arī norādīja, ka Šana esot tikusi nošauta pirmā, taču neatklāja, kā to zina.

Pagorcim izvirzīta apsūdzība slepkavībās. Viņš jau atzinis vainu «vairāku cilvēku nošaušanā», liecina tiesas dokumenti.

Nedēļas nogalē pie vietējām baznīcām un uzņēmumiem bija izvietotas zīmes ar uzrakstu «Santa Fe Strong» («Santafē ir stipra»).

Svētdien notika pirmā bēru ceremonija - mošejā Hjūstonas piepilsētā tika izvadīta Sabika Šeiha, apmaiņas skolniece no Pakistānas. Bēres apmeklēja vairāk nekā 3000 Teksasas štata musulmaņu kopienas pārstāvji.

17 gadus vecā Šeiha iekļūšanu ASV apmaiņas programmā savulaik raksturoja kā labāko, kas ar viņu jebkad noticis.

Pagorča ģimene sacīja, ka par uzbrukumu esot «tikpat šokēti kā visi pārējie».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu