Japāņu alpīnists iet bojā, astoto reizi mēģinot uzkāpt Everestā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Astoto reizi mēģinot sasniegt Everesta virsotni, bojā gājis 35 gadus vecais japāņu alpīnists Nobukadzu Kuriki, vēsta britu raidorganizācija BBC. Vienā no iepriekšējiem mēģinājumiem iekarot pasaules augstāko virsotni Kuriki zaudēja deviņus pirkstus.

Nepālas kalnos dzīvojošie šerpas pirmdienas rītā atrada Kuriki mirušu viņa teltī, paziņojusi Nepālas valdība.

Kuriki ir otrais alpīnists, kurš dažu dienu laikā gājis bojā Everestā. Svētdien uz kalna gāja bojā Maķedonijas pilsonis.

Kompānija, kas organizēja Kuriki ekspedīciju, norāda, ka tiekot risināts jautājums, kā alpīnista mirstīgās atliekas nogādāt Nepālas galvaspilsētā Katmandu.

Pagaidām nav zināma sīkāka informācija par kalnos kāpēja nāves apstākļiem.

2012.gadā, mēģinot uzrāpties Everestā, Kuriki apsaldējumu dēļ zaudēja deviņus roku pirkstus. Taču tas nemazināja viņa apņēmību tomēr sasniegt virsotni, un 2015.gadā viņš atgriezās uz kalna.

Nesenāko ekspedīciju Kuriki iemūžināja ierakstos sociālajā tīklā «Facebook».

«Es jūtu sāpes un grūtības,» vēstīja svētdien publicēts ieraksts.

Viņa mirstīgās atliekas tika atrastas Everesta otrajā bāzē, kas atrodas apmēram 1400 metrus zemāk par kalna virsotni 8848 metru augstumā.

Atļauja kāpt Everestā šogad dota gandrīz 350 alpīnistiem. Viņiem palīdz vairāk nekā 500 nepāliešu gidi un pavadoņi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu