Austrālijas arhibīskapu atzīst par vainīgu pedofilijas noklusēšanā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Austrālijas Adelaidas arhibīskaps Filips Vilsons atzīts par vainīgu bērnu seksuālas izmantošanas noklusēšanā pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados. Tādējādi Vilsons kļuvis par augstāko Katoļu baznīcas amatpersonu, kas atzīts par vainīgu šādā noziegumā, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Tiesa secinājusi, ka Vilsons noklusējis altāra zēnu seksuālu izmantošanu, ko Jaundienvidvelsā attiecīgajā laikā veicis kāds viņa kolēģis mācītājs.

Tiesas laikā Vilsons gan uzsvēra, ka viņš nav zinājis par bērnu seksuālu izmantošanu.

Viņš arī paudis sarūgtinājumu par tiesas spriedumu.

Vilsons jau iepriekš vairākkārt uzsvēris, ka viņš nav zinājis par mācītāja Džeimsa Flečera seksuālajiem noziegumiem pret bērniem Austrālijas pilsētā Meitlendā laikā, kad Vilsons strādājis par mācītāja asistentu.

Flečers 2004.gadā tika apsūdzēts deviņās bērnu seksuālas izmantošanas epizodēs. Viņš tika notiesāts, un 2006.gadā cietumā mira.

Viens no Flečera upuriem – bijušais altāra zēns Pīters Kreigs tiesā liecināja, ka viņš par piedzīvoto seksuālo vardarbību izstāstījis Vilsonam 1976.gadā jeb piecus gadus pēc notikušā.

Vilsons uzstāja, ka viņš neatceroties šādu sarunu.

Par seksuālu vardarbību Vilsonam grēksūdzes laikā pastāstījis vēl viens zēns, kurš tolaik bijis 11 gadus vecs. Vilsons zēnam esot pateicis, ka viņš melo.

Spriedums 67 gadus vecajam Vilsonam tiks pasludināts nākammēnes.

Viņam draud cietumsods līdz diviem gadiem.

Vilsona aizstāvji vairākas reizes centušies panākt lietas izbeigšanu saistībā ar to, ka viņu klients sirgst ar Alcheimera slimību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu