Tiešraide: Eiroparlamentārieši uzklausa «Facebook» vadītāju Zakerbergu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kompānijas «Facebook» dibinātājs un vadītājs Marks Zakerbergs otrdien Briselē tiekas ar Eiropas Parlamenta (EP) priekšsēdētāju Antonio Tajāni un politisko grupu priekšsēdētājiem, TVNET uzzināja EP informācijas birojā.

Tikšanās sākums paredzēts plkst.18.20 pēc Briseles laika (plkst.19.00 pēc Latvijas laika).

«Facebook» iekļuva privāto datu aizsardzības skandālā pēc ziņām, ka «Cambridge Analytica», kuru bija nolīgusi Donalda Trampa ASV prezidenta vēlēšanu kampaņa, var būt izmantojusi 87 miljonu ASV vēlētāju «Facebook» profilu informāciju bez viņu atļaujas.

Tajāni bija uzaicinājis Zakerbergu uz EP, sakot, ka 2,7 miljoni Eiropas Savienības (ES) pilsoņu, kurus skāris šis personas datu izmantošanas skandāls, ir pelnījuši pilnīgu paskaidrojumu.

Eiropas Savienībā 25.maijā stāsies spēkā Vispārīgā datu aizsardzības regula (GDPR), kas paredz stingrākus datu aizsardzības noteikumus, un «Facebook» ir solījis tos ievērot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu