ANO cilvēktiesību komisārs pauž bažas par ksenofobijas izplatīšanos Eiropas tradicionālajās partijās

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Naids pret ārzemniekiem vairs nav raksturīgs tikai populistiem, bet ir izplatījies arī Eiropas tradicionālajās partijās, otrdien Vīnē brīdinājis ANO cilvēktiesību augstais komisārs Zeids Raads al Huseins.

Zeids ar šādu brīdinājumu nāca klājā konferencē, pieminot Vīnes deklarāciju, ko ANO dalībvalstis pieņēma pirms 25 gadiem, liekot pamatus universāliem cilvēktiesību principiem.

Zeids brīdināja, ka situācija cilvēktiesību jomā daudzās valstīs pasliktinās.

«Šeit, Eiropā, etnopopulistu partijas daudzās valstīs izvirzās priekšplānā, uzkurinot naidu un biedējot sabiedrības ar dziļāku šķelšanos,» sacīja Zeids.

«Gandrīz visur Eiropā naids, ko viņi virza pret migrantiem, ir iefiltrējies tradicionālajās partijās un sašķobījis politisko ainavu pretī lielākai vardarbībai un ciešanām,» piebilda Zeids.

ANO cilvēktiesību augstais komisārs, kuram ir jordāniešu un zviedru saknes, iepriekš kritizējis Ungārijas stingro politiku pret imigrāciju, bet šoreiz pievērsās Austrijai, kuru pārvalda pret imigrāciju noskaņota konservatīvo un galēji labējo koalīcija.

«Šajā valdībā (..) nesen izskanējuši nepatiesi un ļaunprātīgi paziņojumi, kas pamatos ir pretrunā Vīnes deklarācijai,» paziņoja Zeids, plašāk nepaskaidrojot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu