Krievija izmēģina starpkontinentālās ballistiskās raķetes

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Krievijas jūras flote apgalvo, ka esot īstenojusi veiksmīgu starpkontinentālo ballistisko raķešu izmēģinājumu, palaižot tās no zemūdenes Krievijas ziemeļrietumu piekrastē, vēsta RFE/RL. Izmēģinājuma video publicēts neilgi pēc amerikāņu telekanāla CNBC ziņām, ka Vladimira Putina izdaudzinātā ar kodoldzinēju aprīkotā spārnotā raķete izmēģinājumos esot cietusi neveiksmi.

Krievijas jūras spēki otrdien paziņoja, ka zemūdene «Jurij Dolgorukij» no iegremdētas pozīcijas Baltajā jūrā izšāvusi vairākas «Bulava» raķetes ar neīstām kodolgalviņām. Tās esot sasniegušas mērķi Kamčatkas pussalas austrumos, apgalvoja Krievijas pārstāvji.

Kā jau ziņots, CNBC šonedēļ ziņoja, ka ar Putina izlielīto spārnoto raķeti, kuras darbības rādiuss it kā esot bezgalīgs, neesot veikts neviens veiksmīgs izmēģinājums. Par to pastāstījuši informācijas avoti, kas iepazinušies ar ASV izlūkdienestu ziņojumu par šo programmu.

Spārnotā raķete izmēģināta četras reizes laika posmā no novembra līdz februārim, un visi izmēģinājumi beigušies ar raķetes priekšlaicīgu nogāšanos, amerikāņu telekanālam CNBC sacīja avoti, kas vēlējās palikt anonīmi.

Garākais izmēģinājuma lidojums ildzis vien vairāk par divām minūtēm. Raķete nolidojusi 35 kilometrus, tad pār to zaudēta kontrole un tā avarējusi. Īsākais lidojums ildzis četras sekundes, un tā laikā veikti astoņi kilometri.

Kremlis uz ziņām reaģēja izvairīgi, konkrēti tās nenoliedzot. «Klausieties uz Krievijas Federācijas prezidentu Vladimiru Putinu un ticiet viņam,» izskanējušās ziņas komentēja Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu