Korupcijas skandāls: Vācija aptur patvēruma lietu izskatīšanu Brēmenes birojā

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scnapix

Vācijas Iekšlietu ministrija trešdien likusi apturēt patvēruma lūdzēju pieteikumu izskatīšanu nacionālās migrācijas pārvaldes birojā Brēmenē, kur notiek izmeklēšana par amatpersonu iespējamām nelikumībām.

Prokuratūra sākusi korupcijas lietas izmeklēšanu saistībā ar apsūdzībām, ka

Federālā migrācijas un bēgļu biroja (BAMF) Brēmenes nodaļas bijušais vadītājs un vairāki citi laikaposmā no 2013. līdz 2016.gadam nepamatoti apstiprinājuši 1200 lūgumus par patvēruma piešķiršanu.

Šīs apsūdzības ir «nopietni iedragājušas ticību patvēruma piešķiršanas procesa kvalitātei un godīgumam [migrantu] uzņemšanas centrā Brēmenē», sacīja iekšlietu ministrs Horsts Zēhofers.

Migrācija Vācijā kļuvusi par vienu no politiski jūtīgākajiem tematiem, kopš kancleres Angelas Merkeles valdība 2015.gadā atvēra robežu simtiem tūkstošiem migrantu.

Vācijā sāktas pārbaudes vairākās BAMF nodaļās aizdomās par prasībām neatbilstošu patvēruma lietu apstiprināšanu, svētdien ziņoja laikraksts «Bild am Sonntag». Līdzās BAMF Brēmenes nodaļai pārbaudes sāktas vēl 13 nodaļās.

Aprīlī atklātībā nonāca informācija, ka

varasiestādes sākušas izmeklēšanu pret kādu bijušo BAMF Brēmenes nodaļas ierēdni, kurš tiek turēts aizdomās par kukuļu pieņemšanu no aptuveni 1200 patvēruma meklētājiem laikā no 2013.gada līdz 2016.gadam. Apmaiņā pret kukuļiem viņš apstiprinājis patvēruma lūgumus.

Brēmenē aizdomās par kukuļu ņemšanu tiek turēti vēl pieci cilvēki, tostarp trīs advokāti.

Žurnāls «Spiegel» ziņo, ka vairāki no cilvēkiem, kas Brēmenē tiek turēti aizdomās šajā lietā, tiek uzskatīti par potenciālajiem riskiem drošībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu