Jūlija Skripaļa cer atgriezties Krievijā

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: DYLAN MARTINEZ / POOL

Uzbrukumu ar nervus paralizējošu vielu Lielbritānijā pārcietusī bijušā Krievijas dubultaģenta Sergeja Skripaļa meita Jūlija ziņu aģentūrai «Reuters» apliecināja, ka tālākā perspektīvā gribētu atgriezties Krievijā, neraugoties uz notikušo saindēšanu.

«Fakts, ka tika pielietota nervu inde, lai to izdarītu, ir šokējoši,» paziņojumā «Reuters» atzina Skripaļa. «Mana dzīve ir apgriezta ar kājām gaisā.»

33 gadus vecā Skripaļa pēc 4.marta uzbrukuma Solsberi, kā sarīkošanā Lielbritānijas varasiestādes vaino Krieviju, komā pavadīja 20 dienas.

«Es pamodos un uzzināju, ka mēs abi esam saindēti,» sacīja Skripaļa.

«Mēs abi esam ļoti laimīgi, ka esam izdzīvojuši šajā slepkavības mēģinājumā. Mūsu atlabšana bija lēna un ārkārtīgi sāpīga.»

Bijušā dubultaģenta meita ar «Reuters» sazinājās ar bitu policijas starpniecību. Viņa atrodas Londonā vietā, kas plašākai sabiedrībai netiek atklāta.

«Mēģinot aprast ar šausmīgajām pārmaiņām, kas mani skārušas fiziski un emocionāli, es pamatā gādāju par to, kas veicams katrā konkrētajā dienā, un es gribu palīdzēt aprūpēt tēti, līdz viņš pilnībā atlabst. Tālākā perspektīvā es ceru atgriezies mājās savā valstī,» viņa piebilda.

66 gadus vecais Skripaļs un viņa 33 gadus vecā meita Jūlija 4.martā Solsberi pilsētā tika atrasti bez samaņas uz soliņa parkā.

Lielbritānijas varasiestādes uzskata, ka Skripaļiem uzbrukts ar Krievijā izstrādāto nervus paralizējošo vielu «Novičok». Londona un tās sabiedrotie Skripaļu saindēšanā vaino Krieviju, kas to kategoriski noliegusi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu