Austrālietei par narkotiku kontrabandu Malaizijā piespriež nāvessodu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scnapix

Sievietei no Austrālijas, kas Malaizijā atzīta par vainīgu narkotiku kontrabandā, piespriests nāvessods. 54 gadus vecā Marija Elvīra Pinto Eksposto 2014.gadā tika aizturēta Kualalumpuras lidostā ar 1,1 kilogramu kristāliskā metamfetamīna, vēsta Lielbritānijas medijs BBC.

Sieviete pagājušā gada decembrī tika attaisnota visās apsūdzībās, tomēr apsūdzības puse iesniedza apelāciju un vēlāk sievietei tika piespriests nāvessods pakarot.

Saskaņā ar Malaizijas likumdošanu narkotiku kontrabandistiem nāvessods vienmēr izpildīts, viņus pakarot.

Eksposto tika aizturēta Malaizijā, kad viņa bija ceļā no Šanhajas uz Melburnu.

Pēc aizturēšanas viņa trīs gadus pavadīja cietumā.

Foto: AP/Scnapix

2017.gada decembrī Malaizijas tiesa viņu attaisnoja, pieņemot sievietes argumentu, ka viņa nav zinājusi par narkotiku esamību viņas bagāžā.

Sievietes advokāts norādīja, ka sieviete kļuvusi par krāpšanas upuri, vēloties iepazīties internetā, kā rezultātā viņa padarīta par narkokurjeri.

Pēc decembra sieviete tika atbrīvota no ieslodzījuma, tomēr viņai nācās palikt Malaizijā.

Savukārt pēc apsūdzības iesniegtās apelācijas Eksposto šonedēļ tika piespriests nāvessods.

Sievietei gan ir tiesības iesniegt apelāciju.

Līdz šim nāvessods par narkotiku kontrabandu Malaizijā piespriests trīs Austrālijas pilsoņiem – diviem 1986.gadā un vienam 1993.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu