Spānijas policija saistībā ar valsts līdzekļu izšķērdēšanu veic operāciju Katalonijā

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PAU BARRENA / AFP

Spānijas policija ceturtdien Katalonijā veikusi kratīšanas vairākos birojos un aizturējusi 29 cilvēkus, kas tiek turēti aizdomās par nepamatotu attīstības palīdzības līdzekļu izmantošanu.

Kratīšanas orderi izdevis Barselonas izmeklēšanas tiesnesis Hoakins Agvirre, kurš izmeklē vietējās valdības izsniegto divu miljonu eiro lielo piešķīrumu izšķērdēšanu.

Tiesas paziņojumā teikts, ka izmeklēšana turpinās, pārbaudot arī iespējamo pilnvaru pārsniegšanu un krāpšanu.

Šī izmeklēšana turpinās jau ilgāk par gadu, taču sīkākas ziņas par iespējamajiem nodarījumiem sabiedrībai netiek atklātas.

Saskaņā ar tiesas paziņojumu izšķērdētie līdzekļi bijuši domāti attīstības projektiem Latīņamerikā, Marokā, Bosnijā-Hercegovinā un citviet.

Izmeklētāji konstatējuši, ka šie projekti nav īstenoti, savukārt norādīts Spānijas policijas izplatītajā paziņojumā, piebilstot, ka dažai šajos darījumos iesaistītie uzņēmumi reģistrēti, izmantojot viltus datus.

Policija paziņojusi, ka starp aizturētajiem ir arī bijušās valdības amatpersonas, tostarp kādreizējais Barselonas provinces valdības vadītājs Salvadors Esteve.

Esteve vēlāk ticis atbrīvots, taču izmeklēšana pret viņu turpinās, vēsta aģentūra «Europa Press».

Aģentūra, atsaucoties uz policiju, ziņo, ka izšķērdētie līdzekļi varētu būt novirzīti katalāņu separātistu darbības finansēšanai.

Tikmēr katalāņu politiķi, tostarp jaunais reģiona premjerministrs Kims Torra norāda, ka policijas operācijas mērķis esot mēģinājums novērst uzmanību no ceturtdien pasludinātā sprieduma Spānijas valdošās Tautas partijas (PP) korupcijas lietā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu