Ziemeļkoreja vēl arvien ir gatava sarunām ar ASV

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Ziemeļkoreja piektdien paziņoja, ka vēl arvien ir gatava sarunām ar ASV, pēc tam, kad ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien atcēla 12.jūnijā paredzēto tikšanos ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu.

«Pēkšņais paziņojums par tikšanās atcelšanu ir mums negaidīts, un mēs varam tikai to atzīt par ļoti nožēlojamu,» teikts Ziemeļkorejas ārlietu ministra pirmā vietnieka Kima Kjegvana paziņojumā, kuru pārraidīja valsts ziņu aģentūra KCNA.

«Mēs atkal paziņojam ASV par mūsu gatavību tikties vaigu vaigā jebkurā laikā un jebkurā formā, lai atrisinātu problēmu,» piebilda Kims Kjegvans.

Viņš sacīja, ka Trampa lēmums par tikšanās atcelšanu «neatbilst pasaules vēlmei» un ka šāda tikšanās ir ļoti vajadzīga, lai atrisinātu «smagas naidīgas attiecības».

«Mūsu apņemšanās darīt visu iespējamo miera un stabilitātes labad pasaulē un Korejas pussalā paliek nemainīga, un mēs esam brīvi no aizspriedumiem, dodot laiku un iespēju ASV,» teikts paziņojumā.

Tramps ceturtdien atcēla plānoto samitu ar Kimu Čenunu, pamatojot savu lēmumu ar «milzīgo niknumu un atklāto naidīgumu», kāds pausts pēdējā laika Phenjanas paziņojumos.

Kimam adresētā vēstulē, kuru publiskojis Baltais nams, Tramps norādīja, ka, viņaprāt, «šobrīd būtu nepiemēroti» sarīkot šo ilgi plānoto tikšanos.

Prezidents arī, atsaucoties uz Ziemeļkorejas lielīšanos ar saviem kodolieročiem, atgādināja, ka ASV kodolarsenāls «ir tik liels un spēcīgs, ka lūdzu Dievu, lai tas nekad netiktu izmantots».

Dienvidkoreja un Japāna, kā arī ASV ir gatavas atbildēt, «ja Ziemeļkoreja spers muļķīgus vai neapdomīgus soļus», brīdināja ASV prezidents.

«Cerams, ka saistībā ar Ziemeļkorejas nākotni notiks pozitīvas lietas,» viņš norādīja, «bet ja tā nebūs, mūsu gatavība ir lielāka, nekā tā jelkad agrāk ir bijusi»

«Vienlaikus tiks turpinātas mūsu ļoti stingrās sankcijas, kas bez šaubām ir visstigrākās jelkad noteiktās sankcijas, un maksimālā spiediena kampaņa,» viņš piebilda.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu