Piedzēries latvietis Īrijas policijai uzdodas par Oskaru Vaildu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Īrijā nepatikšanās iekūlies kāds vīrietis no Latvijas. Kamēr viņš 1.aprīlī dzērumā grūstīja ceļazīmi par notiekošiem remontdarbiem un pēc tam iemeta to dīķī, policisti centās noskaidrot viņa personību. Vīrietis gardai atbildējis, ka viņa vārds esot Oskars Vailds, un smējies, vēsta laikraksta «The Herald» interneta versija.

Policisti lika vīrietim nolikt atpakaļ ceļazīmi un nosaukt savu vārdu. «Nē. Mani sauc Oskars, Oskars Vailds,» smejoties atbildēja pamatīgi iereibušais vīrietis.

Viņš vēlāk tiesā apgalvoja, ka notikušo neatceroties.

29 gadus vecais pārdevējs, kuru patiešām sauc Oskars, tiesas priekšā stājās ceturtdien. Viņš atzina, ka 1.aprīlī Svordsā notikušajā incidentā esot atteicies policijai atklāt savu vārdu un adresi.

Tiesnesis Dermots Dempsijs nolēma, ka apsūdzētajam būs labdarības organizācijai «Ladies Circle» jāziedo 300 eiro.

Vīrietis nebija iepriekš sodīts.

Tiesā izskanēja, ka «Oskars Vailds» pirms 12 gadiem no Latvijas pārcēlies uz Īriju un visu šo laiku apzinīgi strādājis. Pašlaik viņš strādā mazumtirdzniecībā.

«Viņš nekad nav bijis apgrūtinājums sabiedrībai,» sacīja advokāts Patriks Džeksons. «Viņš atvainojas gardai. Tas nepavisam nav viņam raksturīgi. Viņš par daudz iedzēra, taču pagātnē vienmēr ir labi uzvedies.»

Advokāts piebilda, ka pēc aizturēšanas vīrietim nācies kādu laiku pavadīt kamerā, tātad viņš «jau saņēmis sodu».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu