Tramps: Ziemeļkoreja kādu dienu būs dižena ekonomika

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scnapix

ASV prezidents Donalds Tramps svētdien pauda optimismu par iespējamo samitu ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu, kā arī slavējis izolētās kodolvalsts lielo nākotnes potenciālu.

«Es patiešām ticu, ka Ziemeļkorejai ir lielisks potenciāls, un tā kādu dienu būs dižena ekonomika un finanšu valsts. Kims Čenuns man tajā piekrīt. Tas notiks!» tviterī rakstīja Tramps, apstiprinot, ka Ziemeļkorejā ieradusies ASV delegācija, lai organizētu samitu.

ASV Valsts departamenta preses sekretāre Hetere Nauerta iepriekš paziņoja, ka amatpersonu tikšanās tikšanās notiek Panmundžomas ciematā, kas atrodas demilitarizētajā zonā starp abām Korejas pussalas valstīm.

Tramps ceturtdien paziņoja, ka atceļ 12.jūnijā Singapūrā paredzēto tikšanos ar Kimu Čenunu, norādot uz Phenjanas «atklātu naidīgumu».

Situācija mainījās pēc sestdien notikušās negaidītās Dienvidkorejas prezidenta Muna Džēina un Kima Čenuna tikšanās, pēc kuras Tramps sacīja: «Mēs domājam par 12.jūniju Singapūrā. Tas nav mainījies.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu