Mērilendas štatā ASV izcēlušies postoši plūdi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Mērilendas štatā, ASV, pēc vētras sākušies pamatīgi plūdi. Ielās plūst spēcīgas straumes, dažkārt aizraujot sev līdzi automašīnas, bet operatīvie dienesti glābj applūdušajās mājās iesprostotos cilvēkus, ziņo aģentūra «Reuters».

Mērilendas gubernators Lerijs Hogans izsludinājis ārkārtas situāciju Elikotsitijā pie Baltimoras.

«[Plūdi] ir patiesi postoši. Es teiktu, ka tikpat ļoti vai pat vēl postošāki par vētru pirms diviem gadiem,» sacīja Hogans.

2016.gadā Elikotsitijā plosījās līdzīgi plūdi, kuros dzīvību zaudēja divi cilvēki. Desmitiem cilvēku zaudēja savas mājas un automašīnas. Iepriekšējo plūdu sapostītajā rajonā joprojām nebija noslēgušies atjaunošanas darbi, kad svētdien to savā varā pārņēma jauni plūdi.

Vietējās amatpersonas uzskata, ka šoreiz postījumi varētu būt pat vēl smagāki.

Tikmēr Floridā tūkstošiem cilvēku svētdien evakuējās no savām mājām, jo piekrastei tuvojās subtropiskā vētra Alberto - pirmā Atlantijas okeāna vētra, kam šajā sezonā dots vārds. Sagaidāms, ka pirmdien tā sasniegs Floridas ziemeļrietumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu