Brazīlijā kravas automašīnu šoferu streika dēļ slēgtas skolas un atcelti avioreisi

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CARL DE SOUZA / AFP

Brazīlijā pirmdien jau astoto dienu pēc kārtas streiko tūkstošiem kravas automašīnu šoferu, kā rezultātā slēgtas daudzas skolas un atcelti avioreisi.

Šoferi protestē pret dīzeļdegvielas cenas celšanos. Viņi nobloķējuši ceļus 25 no 27 Brazīlijas reģioniem un atsakās piegādāt kravas.

Aviācijas degvielas trūkuma dēļ paralizēts astoņu lidostu darbs, jo degviela netiek piegādāta.

Kopš piektdienas, kad tika iesaistīta armija, situācija ir nedaudz uzlabojusies, taču streiks turpinās. Karavīri nedēļas nogalē eskortēja degvielas cisternas prioritārajos maršrutos.

Daudzos veikalos plaukti joprojām ir pustukši, jo nav iespējams piegādāt preces. Streiks sagādājis problēmas arī daudziem ražotājiem, kuriem sabojājusies produkcija, jo to nav bijis iespējams laikus piegādāt veikaliem.

Slimnīcām Riodežaneiro un Sanpaulu nācies atcelt operācijas, kas nav steidzamas, un vismaz 13 reģionos atceltas lekcijas universitātēs.

Brazīlijas valdība svētdien piekrita samazināt dīzeļdegvielas cenas uz diviem mēnešiem un cer, ka streiks un ceļu blokādes tiks pārtrauktas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu