Piesārņojuma dēļ Jelgavas novada Platonē pārtraukta ūdens padeve

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Julius Kalinskas/15min.lt

Vakar vakarā Jelgavas novada Platonē pārtraukta ūdens padeve, jo, vērtējot tā krāsu un smaku, secināts, ka tas nav izmantojams pārtikā un sadzīvē, informēja novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dace Kaņepone.

SIA «Jelgavas novada KU» nodevusi ūdens paraugus analīzēm un pagaidām nodrošina Platones ciema iedzīvotājus ar dzeramo ūdeni, pievedot to autocisternās.

Komunālā uzņēmuma vadītājs Antra Alksne skaidrojusi, ka nedz tehniski, nedz ķīmiski pagaidām nav noskaidrots patiesais iemesls sliktajai ūdens kvalitātei urbumā. Pašlaik uzņēmuma tehniskie darbinieki strādā, lai ar zondi, ko ielaiž dziļurbuma vadā, noskaidrotu, vai vainīgs pārrāvums caurulē, bojājums dziļurbumā vai sūkņa darbībā vai ir kāds cits starpgadījums, kas ūdensvadā spiediena rezultātā uzpumpējis grunstūdeņos esošu neattīrītu piemaisījumu sastāvu.

Alksne paudusi, ka savā ziņā šis ir netipisks gadījums un situācijas noskaidrošanai pieaicināti eksperti no Rīgas Tehniskās universitātes. Dziļurbums ir izveidots 1972.gadā, un pastāv iespēja, ka situācijas labošanai būs nepieciešams veikt jaunu dziļurbumu.

Uzņēmuma darbinieki atvainojas iedzīvotājiem par sagādātajām neērtībām, turklāt vēl tik karstā laikā. Taču uzņēmums pēc noteikta grafikā piegādās ūdeni cisternās, kamēr vien netiks atrisināta situācija.

Kamēr nav skaidrs piesārņojuma veids, iedzīvotāji aicināti neizmantot boileros un citās tvertnēs iepriekš uzkrāto ūdeni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu