Ārvalstu mediji jūsmo par Latvijas ugunsdzēsējiem, kas noķēra pa logu krītošu cilvēku

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video

Latvijā plašu rezonansi izraisījis ugunsdzēsēju-glābēju uzņemts video, kurā izveicīgs glābējs pa logu veiksmīgi noķer no augstāka stāva krītošu cilvēku. Ziņas par notikušo izskanējušas arī Lielbritānijas un Krievijas medijos, kur visu iesaistīto glābēju rīcība ļoti slavēta.

Britu portāls «Mail Online» raksta par «neticamo brīdi», kad latviešu ugunsdzēsējs noķēra krītošo cilvēku. Glābējs rakstā nodēvēts par varoni.

«Video Latvijas ugunsdzēsības dienests brīnumainā kārtā noķer [cilvēku] dažu sekunžu laikā un ievelk viņu drošībā,» notikušo atstāsta tabloīds «The Sun».

«Vai supervaroņi eksistē? Varbūt,» raksta žurnāla «Wired» interneta vietne, rēķinot iespējamo krišanas ātrumu un spēku, kas bija vajadzīgs, lai notvertu krītošo.

Video tika pārpublicēts arī vairākos Krievijas portālos.

Kādā maija nedēļas nogalē VUGD saņēma izsaukumu uz kādu daudzdzīvokļu namu, kur pastāvēja aizdomas, ka cilvēks grasās izlēkt pa ceturtā stāva logu. Ieradušies notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji apzinājās: ja mēģinās iekļūt dzīvoklī, cilvēks, visticamāk, izlēks pa logu.

Pateicoties kaimiņu atsaucībai, ugunsdzēsēji glābēji varēja iekļūt stāvu zemāk esošajā dzīvoklī un sagatavoties pārķert šo cilvēku kritienā. Kamēr viens ugunsdzēsējs glābējs pie loga gaidīja kritienu, otrs nodrošināja to, lai glābēji pārtvēruši var stingri noturēt krītošo cilvēku.

Stāvu zemāk esošajiem ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās noķert kritienā esošo cilvēku aiz kājām un pa logu ievilkt drošībā.

LNT raidījumam «Degpunktā» VUGD darbinieks Tomass Jaunzems stāstīja: «Man bija rīkojums doties uz 3. stāvu. Ja nu kas, mēģināt šo sievieti notvert, ja nu viņa izdomā lēkt. Kad atvērām logus vaļā, paskatījos uz augšu – viņa jau grasījās lēkt, pamainīja pozu un skaitīja sekundes. Vēl mirklis, un viņa būtu kritusi lejā.»

Tomass uzsver, ka sievietes izglābšana ir ne tikai viņa, bet arī viņa kolēģu nopelns.

Par drosmīgo un pašaizliedzīgo rīcību glābējus paredzēts apbalvot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu