Francijā plosās vētras; bojā gājis viens cilvēks

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Francijā aizvadītajā naktī atkal plosījušās vētras, kā rezultātā viens cilvēks gājis bojā. Vētras un lietusgāzes pēdējās divās nedēļās nodarījušas postījumus daudzām ēkām, vīna dārziem un ceļiem.

Meteoroloģiskais dienests «Meteo France» aplēsis, ka maijā Francijā zibens iespēris 182 000 reižu, kas gandrīz divas reizes pārspēj iepriekšējo maija rekordu, kas tika uzstādīts 2008.gadā.

Dienests arī aprēķinājis, ka pirmdienas vakarā dažos Normandijas reģionos nokrišņu daudzums sasniedzis 60 līdz 80 milimetrus.

Normandijā kāds 37 gadus vecs vīrietis atrasts miris savā automašīnā. Domājams, ka noticis ceļa satiksmes negadījums, automašīna apgāzusies otrādi un piezemējusies applūdušā vietā.

Spēcīgi lijis arī Augšreinas apgabalā, kur kādā pilsētiņā pie Šveices robežas stundas laikā nolijuši 20 līdz 40 milimetri nokrišņu, pārpludinot mājas, ceļus un vietējās valsts iestādes.

Bretaņā svētdienas naktī applūda Morleksa, kur pusstundas laikā nolija mēneša norma.

Spēcīgs lietus, zibens un reizēm arī krusa nodarījuši zaudējumus vīna dārziem Bordo, Konjkakā un Šampaņē.

Sliktie laikapstākļi arī izjauca spēli «Roland Garros» tenisa turnīrā Parīzē un apgrūtinājuši velobraucienu «Criterium du Dauphine».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu