Putins: Krievijai nav mērķa šķelt Eiropu

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins izteicies, ka Krievijai neesot mērķa šķelt Eiropas Savienību (ES), vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Šādu viedokli Putins paudis intervijā Austrijas televīzijas kanālam ORF, pirms ierašanās Austrijā oficiālā vizītē.

Putins otrdien ieradies Austrijā, uzsākot pirmo ārvalstu vizīti pēc inaugurācijas savam ceturtajam termiņam valsts galvas amatā.

Vizīte Austrijā ir arī pirmā Putina vizīte kādā no Rietumeiropas valstīm gandrīz gada laikā.

Intervijā ORF Putins uzsvēris, ka Maskava vēlas, lai ES būtu «vienota un plaukstoša, jo ES ir mūsu visnozīmīgākais tirdzniecības un biznesa partneris».

Kā ziņo LETA, Putina sestā vizīte tradicionāli neitrālajā Austrijā iezīmē 50.gadadienu, kopš PSRS uzsāka gāzes piegādes šai valstij.

Atšķirībā no daudzām citām ES valstīm Austrija pēc 4.marta uzbrukuma Lielbritānijā bijušajam Krievijas dubultaģentam Sergejam Skripaļam ar nervu indi «Novičok» Krievijas diplomātus neizraidīja.

Martā konservatīvo kanclers Sebastians Kurcs atgādināja par Vīnes «tradicionāli labajiem kontaktiem» ar Krieviju un sacīja, ka valdība tos izmantos, lai panāktu, ka Maskava vieš skaidrību Solsberi uzbrukuma lietā.

Sagaidāms, ka Putins tiksies ar liberālo prezidentu Aleksandru van der Bellenu, Kurcu un vicekancleru Heincu Kristiānu Štrahi, kura pārstāvētā nacionālistu Brīvības partija decembrī kā mazākais koalīcijas partneris pievienojās valdībai.

Vēl nedēļas nogalē Štrahe aicināja ES atcelt Krievijai noteiktās sankcijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu